"Има такъв народ" оттегля правителството и се готви за нови избори. Решението обяви лидерът на партия Слави Трифонов в пряко излъчване на страницата си във фейсбук и по собствената телевизия.

ИТН прави това с аргумент, че изпълнява обещанието си изобщо да не предлага кабинет, ако няма подкрепата на "Изправи се.БГ! Ние идваме" (ИСБНИ) и "Демократична България" - партиите на протеста.

Това означава, че протестът срещу ГЕРБ и свършеното до момента са останали в миналото, а сега в парламента шестват амбиции, лицемерие, лъжи и предателства. "Това е абсолютно неприемливо за мен и моите колеги", заяви Трифонов.

Той посочи, че от ИТН са направили всичко възможно, включително са направили и жестове спрямо партиите на протеста и те да са доволни. Направили са всичко възможно, за да са спокойни хората и да има правителство.

Слави Трифонов определя тяхното решение като предателство, макар и да беше обран в коментара си, заявявайки, че думата "предателство" не е обидна сама по себе си, а номинативно констатира факт.

Тошко Йорданов и към ДБ: Предатели

Тошко Йорданов и към ДБ: Предатели

Номинираният за финансов министър Пламен Данаилов отказа коментар

Според Трифонов сега пътят на страната е към нови предсрочни избори, тъй като ИТН няма да подкрепят нито правителство на ГЕРБ, нито правителство на ДБ и ИСБНИ.

Лидерът на ИТН не изключва и друга възможност, която е напълно в рамките на Конституцията, но Трифонов презентира иронично - "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме" да постъпят "национално отговорно" и да съставят правителство с подкрепата на партиите на статуквото.

Слави Трифонов: Предателство - ако не подкрепят кабинета на ИТН

Слави Трифонов: Предателство - ако не подкрепят кабинета на ИТН

И радост за ГЕРБ и партиите на статуквото

По отношение на предстоящите президентски избори Слави Трифонов обяви подкрепата на "Има такъв народ" за втори мандат на президента Румен Радев. Припомняме, държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Йотова обявиха намерението си да се кандидатират за втори мандат в началото на февруари месец тази година. След известно колебание БСП решиха да ги подкрепят

Изявлението си Слави Трифонов завърши с благодарност към всички членове, симпатизанти и представители на "Има такъв народ", които не са се уплашили да застанат с нас с лицата си и при първия, и при втория опит на партията да състави правителство.

Слави Трифонов: Без здрав разум отиваме на нови избори

Слави Трифонов: Без здрав разум отиваме на нови избори

"Демократична България" да се сетят кой е основният враг