ИСБНИ няма да подкрепят проектокабинета на "Има такъв народ". Това заяви лидерът на коалиция "Изправи се. БГ. Ние идваме" Мая Манолова след заседание на парламентарната група на ИСБНИ.

От партията са категорични, че ще подкрепят само правителство на промяната и правителство, което да се справи с корупцията и да извърши смели съдебни реформи. За всичко това са необходими смели, почтени хора, доказани професионалисти и хора с ясна гражданска позиция. Предложените кандидати за министри не са такива хора, оцени Манолова.

И хората на Манолова и Хаджигенов решават за ИТН до другата седмица

И хората на Манолова и Хаджигенов решават за ИТН до другата седмица

Няма разделение в парламентарната група на ИСБНИ

ИСБНИ няма да подкрепи кабинет, който да бъде параван на сянката на ГЕРБ и ДПС, като не получили гаранции, че това няма да бъде така, изтъкна Манолова. По думите ѝ дори не се стигнало до подписване на писмено споразумение за гарантиране изпълнението на политики.

На мъжка дума не може да се гарантират поетите ангажименти, включи се депутатът от ИСБНИ Арман Бабикян. Не може да си позволим лукса отново да си позволим да живеем в същия манталитет, само защото някой ни е симпатичен, посочи той. Ако някои смята и ни принуди да застанем срещу собствената ни съвест заради нови избори, това ще се види при третия мандат, защото вторият е безсмислен. При третият мандат ще се разбере дали някои настоява за управление или за доброто на България, категоричен бе Бабикян.

Във връзка с декларация на Слави Трифонов от днес, че ако партиите на протеста на подкрепят проектокабинета на ИТН е предателство, адвокат Хаджигенов заяви, че само кандидатурата на Петър Илиев е самостоятелно основание коалицията да гласува против коалицията. Събрани хора, които не могат да успеят да извършат драстичната реформа, която ни е нужна, изтъкна Хаджигенов.

Татяна Дончева добави, че само Слави Трифонов носи отговорност за действията си на парламентарната си група.

ИСБНИ са готови да разговарят с ИТН, Демократична България и БСП, ако наистина ги е грижа за най-важните проблеми за хората - повишаване на доходите, здравната криза. Ако наистина ги е грижа за това можем да продължим разговорите след сряда, завърши Мая Манолова.

Според нея проектоминистрите на ИТН досега не са имали никаква позиция, за да дадат гаранция, че могат да изпълнят реформите в страната. Що се отнася до оценката на ИСБНИ за служебния кабинет, Манолова заяви, че служебният кабинет заслужава висока оценка за работата си. Това е вариант в кризисна ситуация за спасяване на ситуацията в България, посочи тя.

ИСБНИ не се плашат от никакви избори. Няма скъпи избори, но има скъпо и лошо правителство, предупреди Мария Капон. ИСБНИ ще положат усилия да има стабилно правителство на България, но няма да направят компромис с целите и приоритетите си.

Припомняме, по-рано днес Слави Трифонов заяви, че ако "партиите на протеста" не подкрепят правителството на "Има такъв народ", то това ще бъде предателство.