Лидерът на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов изброи шест причини за подкрепа на предлаганото от политическата формация правителство.

В пост във Facebook, той пише, че ако "партиите на протеста" не гласуват правителството на "Има такъв народ", резултатът ще бъде спиране и забавяне на всички реформи, предателство от страна на партиите на протеста, нови избори и "радост за ГЕРБ и партиите на статуквото".

Стефан Янев отказва да коментира хипотези ден след заявената готовност кабинетът му да продължи

Стефан Янев отказва да коментира хипотези ден след заявената готовност кабинетът му да продължи

Да има баланс между грижата за здравето и мерките за борба с коронавируса

Ако партиите на протеста не гласуват правителството на "Има такъв народ", причината няма да е несъгласие по някой от изброените казуси, а някаква друга. Не мога да зная и не желая да гадая каква.

Но резултатът ще бъде спиране и забавяне на всички реформи, обективно погледнато, предателство от страна на партиите на протеста, нови избори и радост за ГЕРБ и партиите на статуквото, както и невъзможност от страна на партиите на протеста да обяснят на българския избирател защо му причиняват всичко това, заяви Трифонов.

Първо.

Тотално трябва да се изтрие и да се спре моделът ГЕРБ.

Да бъдат анализирани всички грешки и кражби и безусловно да бъде въздадена справедливост. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

Депутатите на Капон няма да подкрепят предложения кабинет на ИТН

Депутатите на Капон няма да подкрепят предложения кабинет на ИТН

Мария Капон гневна след интервю на Петър Илиев

Второ.

Трябва да бъде осъществена съдебна реформа и да бъдат премахнати специализираните съд и прокуратура. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

Трето.

Максимално бързо да бъде представен пред Европейската комисия планът за възстановяване и развитие, защото българската икономика се нуждае от тези пари. И това е важно и за държавата, и за всички българи. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

Четвърто.

Преизчисляване на пенсиите, за да могат възрастните хора в България да живеят малко по-достойно, от начина по който живеят в момента. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

Пето.

Най-после да има сериозна реформа в здравеопазването и най-важното - държавата да бъде подготвена за евентуална нова здравна криза с Covid -19. Освен това закупуване на необходимия брой медицински хеликоптери, защото това касае живота и здравето на всички наши сънародници. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

Шесто.

С партиите на протеста, в рамките на разговорите, които "Има такъв народ" води с тях, беше постигнато и съгласие по много въпроси, касаещи земеделието, образованието и фискалната политика.

Петър Илиев: Голям страх тече в кочината на задкулисието

Петър Илиев: Голям страх тече в кочината на задкулисието

Той нямал проблем с обвиненията в плагиатство

Припомняме, към момента само ГЕРБ категорично са заявили, че няма да подкрепят предложението на ИТН за правителство.

На заседание на "Зелено движение", което е част от "Демократична България" са решили техните четирима депутати да не подкрепят предложеното правителство.