"Нека не коментираме хипотези, които предстоят да се решават в следващите няколко седмици". Така служебният премиер Стефан Янев отговори във Варна на въпрос за възможността отново да оглави служебно правителство, цитиран от пресцентъра на МС.

Припомняме, вчера в Плиска Янев каза, че предложеното от ИТН правителство, за което президентът Румен Радев издаде указ и го изпрати за приемане в парламента, ще бъде непредсказуемо и даде да се разбере, че има готовност неговият служебен кабинет да бъде с по-дълъг срок на действие.

Кирил Петков: Оставаме в политическия живот на страната

Кирил Петков: Оставаме в политическия живот на страната

Ще следят как се случват нещата за разлика от преди, когато са протестирали

Янев подчерта, че партиите имат достатъчно време да проведат разговори и да преценят какво е необходимо за съставяне на стабилно правителство.

Припомняме, към момента само ГЕРБ категорично са заявили, че няма да подкрепят предложението на ИТН за правителство.

На заседание на "Зелено движение", което е част от "Демократична България" са решили техните четирима депутати да не подкрепят предложеното правителство.

БСП обвърза подкрепата за кабинета на ИТН с позициите на ДБ и ИБГНИ.

В ИТН последните три години работили денонощно за изготвяне на предизборната си програма

В ИТН последните три години работили денонощно за изготвяне на предизборната си програма

Зад програмата стоял много труд

Относно очакваната нова вълна от коронавирус служебният премиер Стефан Янев призова за гъвкаво управление на от Министерството от здравеопазването и от специалистите.

"Моят призив е да проявяват достатъчна гъвкавост, така че каквито и да са мерките, максимално да не пречат на бизнеса и на нормалния живот на хората", заяви премиерът и призова за баланс между грижата за здравето и мерките за борба с коронавируса.

Премиерът бе във Варна за участие в тържествен ритуал по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от Випуск 2021 "Георги Стойков Раковски" на Висшето военноморското училище "Н. Й. Вапцаров".

БСП обвърза подкрепата за кабинета на ИТН с позициите на ДБ и ИБГНИ

БСП обвърза подкрепата за кабинета на ИТН с позициите на ДБ и ИБГНИ

"Дали ще имаме достатъчно сила да променим нещата"

"Имаме Военноморски флот, който се справя с поставените задачи и е една добра основа и един добър резервоар за кадри за много професии и фирми в морския бизнес в Република България. Адмирации!", заяви министър-председателят Стефан Янев.

В речта си по време на военния ритуал министър-председателят пожела на випускниците да запазят стремежа си за самоусъвършенстване, за развитие на това, което са научили във военното училище и това, което ще им е необходимо в бъдещата дейност във Военноморските сили.