Ако не се върне здравият разум и те ("Демократична България") не се сетят кой е основният враг, ще се отиде към предсрочни избори и вината за това ще е тяхна. Това написа в социалната мрежа Фейсбук лидерът на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов.

Постът му е като преглед на преговорите от последните дни за съставяне на правителство след предсрочните избори от 11 юли и след като съпредседателят на коалицията "Демократична България" Христо Иванов заяви, че не дават подкрепата си за "котка в чувал".

Христо Иванов: Дали ще има следващи избори зависи от уменията на мандатоносителя

Христо Иванов: Дали ще има следващи избори зависи от уменията на мандатоносителя

От ДБ повтарят своите три въпроса към ИТН

"Христо Иванов решава да взриви обстановката и да постави под съмнение постигнатото до момента и да засили страната към нови избори. Ние и "Демократична България" еднакво смятаме, че е нужна дълбока съдебна реформа, заради влиянието на ДПС и ГЕРБ. Ние и "Демократична България" еднакво смятаме, че спецсъдът и спецпрокуратурата трябва да бъдат закрити, заради опорочаването им от ДПС и ГЕРБ. Ние и "Демократична България" еднакво смятаме, че столът на главния прокурор му е доста голям, заради влиянието на ДПС", пише Трифонов.

БСП и ИТН съвпаднаха на 100% за съдебната реформа

БСП и ИТН съвпаднаха на 100% за съдебната реформа

Разговорите са се оказали продуктивни

И сега с тези си действия Христо Иванов (искането за конкретни имена - б.р.) може да спре тези промени, пише Трифонов и пита: "Кой тогава е ДПС".

Според лидера на ИТН бързоразвиващите се събития в последните два дни показват, че политиката е мръсна игра, но мръсната игра съществува, само защото се играе от мръсни хора.

"Далеч по-просто е човек да се опира на факти, а не на интриги, лъжи, внушения, амбиции, фантазии и желания", пише Трифонов.

Според него фактите са следните:

"Суверенът така е решил - има такива партии в парламента, политическа партия "Има такъв народ" е на първо място и много трудно ще се състави правителство. Направихме всичко необходимо да има разговори с всички политически партии без ГЕРБ пред очите на журналистите и пред очите на обществото", пише лидерът на ИТН.

Той припомня за експертните срещи по сектори без ДПС и ГЕРБ. "И точно в момента, в който тези разговори продължават, без ДПС и ГЕРБ, точно в момента, в който е възможно да има споразумение, постига се съгласие, включително за така наречената съдебна реформа, създава се възможност да има правителство и спокойствие в страната, точно в този момент, пише Слави Трифонов.

анкета

Доволни ли сте от изборния резулат?

Виж резултати

Естествено 22.5%

Изборите не бяха честни 17.9%

Замириса на протести 13.9%

Датата 24.10 е идеална за следващите избори 40.8%

Какви избори? Лято е все пак 4.9%