Трябва да дадем добър знак, тъй като изчегъртването на ГЕРБ е задача номер едно. Това заяви депутатът от "Има такъв народ" Тошко Йорданов в началото на срещата им с "Демократична България" в парламента за съставянето на кабинет. 

Първата от поредицата разговори на ИТН за подкрепа за управление стартира в Народното събрание с четвъртата по големина парламентарна група - "Демократична България"

Йорданов се надява срещата да протече спокойно и лесно, защото от тяхна гледна точка нямат разминавания в основните политически цели. Дори да имаме различия, те са по начина на достигане до крайната цел, така че се надявам да препотвърдим едни на други основните цели, които имаме, които са общо-взето едни и същи, каза Йорданов.

От своя страна съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов добави, че от предсрочните избори ДБ подобрили резултатите си, което било поредица от добри знаци, които трябва да развият. ДБ ще участват в разговорите с позитивизъм, енергия и очакват да разговарят за това, което ги очаква.

Снимка 540156

Източник: БГНЕС

От "Демократична България" на разговорите за съставяне на кабинет влязоха Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев, а от ИТН - Тошко Йорданов, Филип Станев, Виктория Василев и Ивайло Вълчев.