Социалистът Георги Михайлов се отказа от имунитета си. По-рано днес той съобщи за намерението си пред News.bg.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров повторно поиска снемане на депутатската му защита. Прекият депутат е взел мотивите на обвинител номер едно, за да се запознае с тях и да изгради защитната си теза.

Не считам, че съм нарушил законите на Република България, коментира в кулоарите на парламента Георги Михайлов. В хода на следствените действия ще бъде установена истината, изтъкна той. Той получил документите, с които му се иска имунитета. Аз съм готов да дам своя имунитет в рамките на срока, който се предвижда от Народното събрание, заяви Михайлов. Всички свои сили съм дал за укрепването и за работата на заведението, което съм ръководил като изпълнителен директор, сподели червеният депутат. Разказа, че си плаща данъците от години. Смятам, че истината е, че нищо не е извършено незаконно, изтъкна социалистът.

Припомняме, вчера стана ясно, че Михайлов ще бъде разследван и за данъчно престъпление, след като финансова инспекция на "СБАЛХЗ" ЕАД е показала, че много търговски дружества са доставяли значителен обем от медикаменти, въпреки че е налице презапасяване с лекарства

Разследват депутата Георги Михайлов и за данъчно престъпление

Разследват депутата Георги Михайлов и за данъчно престъпление

По-рано днес Цацаров поиска повторно имунитета на социалиста

През ноември 2018 г. главният прокурор Сотир Цацаров поиска снемане на имунитета на депутата от БСП Георги Михайлов заради безстопанственост и сключване на неизгодни сделки в местното му на изпълнителен директор на "СБАЛХЗ" ЕАД. След като самият Михайлов доброволно се съгласи имунитетът му да бъде отнет, започнаха действия по събирането на доказателства, но се е стигнало до искане за разкриване на данъчноосигурителна информация, както и на банкова тайна.

В хора на разследването се установява и друго престъпление на народния представител - получаване на финансови средства от търговско дружество. За 2016 година депутатът не е декларирал 44 000 лева, които е получил като лихви от дружеството, на което през 2013 г. е предоставил заем в размер на 200 000 евро.

Цацаров иска повторно имунитета на депутат от БСП

Цацаров иска повторно имунитета на депутат от БСП

Причината е извършени данъчни престъпления от Георги Михайлов