"Аз съм изумен, признавам. Не помня от много години подобно явление, като историк даже бих казал."

Това заяви президентът на Република България от 2002 до 2012 г. Георги Първанов. Оказва се, той също е включен в списъка на украинския сайт "Миротворец", в който политици, общественици и журналисти са обявени за врагове на Украйна.

Въпросът не е в моето присъствие, а по-скоро посочената причина за моето включване, изтъкна Първанов и поясни- присъствието му на форум в Ялта, което определи като груба и нагла лъжа.

Никога не съм бил в Ялта по какъвто и да е повод, а освен това аз съм обиколил света на всякакви форуми и никой никога не ми е поставял ограничения какво да говоря и каква позиция да изразявам, заяви пред БНТ бившият президент.

"Още повече се изумявам от присъствието на водещи наши учени, виждам и някои от Вашите колеги журналисти, най-талантливите" възмутен е Първанов.

"Аз мога да имам своята позиция, макар и изразявана по-сдържано, аз съм бил против тази война от втория й ден, винаги съм бил за примирие и бързи преговори за мир, но някой да ми поставя оценки, да ме заклеймява, да ме сочи с пръст, това не мога да приема", подчертава Първанов.

Той призова тези, които в последните дни най-много агитирали за изпращане на оръжие в Украйна, за включването й в НАТО, да реагират първи, за да покажат, че имат някакви принципи.

Дейността на "Миротворец" не отразява официалната политика на Украйна

Дейността на "Миротворец" не отразява официалната политика на Украйна

Това обявиха от посолството на Украйна у нас