Има основание за искане на вот на недоверие срещу правителството.

Това заяви на брифинг в кулоарите на Народното събрание заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

"Какви ще са парламентарните ни реакции - ще разберете съвсем скоро. Поводи за вот на недоверие със сигурност има. Но не можем да се фокусираме върху това, което ние сме понесли - имам предвид политическите репресии. Ако правителството заслужава вот на недоверие, то това е заради икономическата политика, от която страдат всички хора", каза вторият човек в партията на Борисов.

ГЕРБ дадоха срок на мнозинството да се осъзнаят и да свалят Кирил Петков

ГЕРБ дадоха срок на мнозинството да се осъзнаят и да свалят Кирил Петков

Бойко Рашков арестувал по-отвратително и от Цветан Цветанов

ГЕРБ не биха се концентрирали върху искането на оставката на Бойко Рашков. "Не мисля, че такава оставка би решила проблема. Тук говорим за пряко разпореждане от министър-председател", добави той.

Среден 3. Така оцени първите 100 дни на кабинета председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Българските граждани писаха тройка на аматьорите за 100 дни управление. И най-сериозният провал, заедно с тези в икономика, енергетика, инфлация, външна политика, за тях е провалът на Рашков и рашковото МВР. Над 60% от българите смятат, че МВР е използвано за политическа репресия. Това вчера се потвърди и от българския съд, който отказа въобще да разглежда протоколите за дейността на рашковото МВР и категорично заяви, че действията на МВР са незаконни и извършени от некомпетентен орган", каза тя.

Кирил Петков за 100 дни управление:  Стъпките са по-бавни, отколкото ни се иска

Кирил Петков за 100 дни управление: Стъпките са по-бавни, отколкото ни се иска

В сферата на корупцията борбата е трудна

Атанасова изрази и надежда съдът да се произнесе положително по жалбата на ГЕРБ относно ареста на Борисов от миналата седмица. Парламентът пък не приел свидетел, наречен "Просто Киро", да бъде изслушан в зала, жалва се още тя. Попита още - дали имало съвпадение в това, че арестът на Борисов бил извършен ден след разговора му с бившия президент на Украйна Петро Порошенко, на когото ексуправляващите изразили силна воля за подкрепа на страната срещу руската агресия.