Антон Хекимян, член на Столичния общински съвет от ГЕРБ-СДС, отправи остра критика към столичния кмет Васил Терзиев за бавния напредък в премахването на незаконната ловна резиденция на бизнесмена Румен Гайтански-Вълка край язовир "Искър". Това става ясно от публикация в социалните мрежи на самия Хекимян.

Той заяви, че за две седмици са били премахнати само два реда керемиди и предната стена на лятната кухня, въпреки че Терзиев е обявил публично акция по събарянето на имота още в началото на април.

Хекимян изразява съмнения, че кметът е сключил скрито споразумение с Гайтански, което е спряло принудителното събаряне на сградата. В своето изявление, публикувано в социалните мрежи, той задава поредица въпроси към Терзиев, свързани със заповедта за спиране на събарянето и основанията, на които кметът е повярвал на обещанията на Гайтански да премахне сградата самостоятелно.

Хекимян също така отбелязва, че през трите месеца между началото на акцията и решението на съда, което касае събарянето, не е било направено почти нищо, въпреки че е било планирано да се премахне голяма част от постройката. Той поставя въпроса защо този факт е бил скрит от софиянци и изразява мнение, че в случая има скрити интереси, които възпрепятстват изпълнението на законосъобразните действия.

Хекимян се чуди в съда кой е Червена шапчица и кой е Вълка

Хекимян се чуди в съда кой е Червена шапчица и кой е Вълка

Терзиев бил погубил 3-годишен труд на Фандъкова, който много се опитвала да бутне двореца на Румен Гайтански

Съветниците в Столичния общински съвет на "Продължаваме промяната" не закъсняха да отговорят с официална декларация в която изразяват остра критика към изказванията на общинския съветник Антон Хекимян.

В декларацията се подчертава, че обвиненията му към новата власт в общината са неправомерни и че реалната отговорност за "икономичесйия възход" на Румен Гайтански-Вълка и Стоян Мавродиев лежи в ръцете на предишното управление на ГЕРБ. Според декларацията, по времето на ГЕРБ, под ръководството на Стоян Мавродиев, е отпуснат кредит от 150 милиона лева на фирма на Вълка, който е използван за изграждането на спорния ловен хотел.

По думите им Мавродиев и Владислав Горанов (санкциониран по закона "Магнитски") са считани за финансовите експерти в ГЕРБ.

Освен това се припомня, че ГЕРБ не са предприели действия за възстановяване на общинската собственост, като къпалнята "Мария Луиза" и контрола върху сметоизвозването в София, което е свързано с фирмите на Гайтански.

Кирил Петков: Чадърът стана бухалка за Вълка и ББР

Кирил Петков: Чадърът стана бухалка за Вълка и ББР

По думите му ББР се източва и държавата е загубила 140 млн. лв.