Имаме ясни аргументи защо изборите не трябва да се проведат четири месеца по-рано. Тези месеци ще са с висока икономическа и социална цена за цялото общество. Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Той подчерта, че без парламент не може да се гласува нито една икономическа или социална мярка в ситуацията с кризата заради коронавируса.

Освен това по негови думи президентът не може да провежда диалог между основни политически сили, а това означавало, че служебното правителство ще е вземане на властта по нелегитимен път. Президентът е част от опита да се предизвика политическа криза, категоричен бе Биков.

Зашеметяваща четвърта победа на ГЕРБ предрича Гърневски

Зашеметяваща четвърта победа на ГЕРБ предрича Гърневски

Управляващите чували много добре всички протестиращи

Той припомни, че в Европа текат тежки преговори за възстановяването на икономиките, като тези пари ще влязат в българската икономика под формата на инвестиционни проекти.По негови думи това е сложна административна задача и едно служебно правителство само докато се ориентира в ситуацията, ще му свърши мандатът.

Биков изтъкна, че ГЕРБ са се разграничили от ДПС още в началото на мандата, влизайки в коалиция с Обединените патриоти, а не с Движението.

Експертно правителство, аз го наричам неполитическо, към което партиите имат формален ангажимент, а не истински, означава, че се връщаме към неуспешните формули на правителствата на Любен Беров и на Пламен Орешарски, каза още той.

Борисов отсече: Шиши нареди служебното правителство на Радев

Борисов отсече: Шиши нареди служебното правителство на Радев

Премиерът недоумява защо тогава е нямало протест