ГЕРБ ще анализират мотивите на ветото на президента Радев, който върна приетите промени в Закона за съдебната власт, по силата на които следствието бе отделено от прокуратурата. Засега обаче не ясно дали партията на Борисов отново ще подкрепи промените, които бяха внесени от "Възраждане", както направи на гласуването в зала на 2 юни.

"Отправено е и питане от групата на ГЕРБ към Конституционния съд, от който очакваме произнасяне по въпроса. Считам, че ролите на следствието и прокуратурата следва да бъдат детайлно разгледани в хода на подготвяната конституционна реформа. Това е един от въпросите - въпросът за мястото на следствието, който ще настояваме да бъде уреден в хода на тези разговори. Трябва да сме много внимателни много с това какви са правомощията на едно обикновено Народно събрание за промени в Конституцията", коментира уклончиво наложеното вето и бъдещите действия на ГЕРБ депутатът Марин Маринов.

И макар трикратно попитан, не отговори с "да" или "не" ще бъде ли партията му за отделяне на следствието при прегласуването на закона след наложеното вето.

По-рано от "Възраждане" пък заявиха, че остават зад внесените от тях промени и се надяват на подкрепа в зала.

До 10 дни ПП/ДБ уточняват какво точно ще променят в Конституцията

До 10 дни ПП/ДБ уточняват какво точно ще променят в Конституцията

"Възраждане" и ИТН също ще бъдат поканени на разговори