"В тази тежка ситуация България има нужда от редовно, проевропейксо правителство." Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

По думите му ГЕРБ са готови да преглътнат различията и да платят политическата цена за проевропейското управление на страната, но само след избори. Той не отрече възможността да се търси диалог и общо управление с ПП. Биков не спомена други политически сили, с които партията е готова да си сътрудничи.

Когато политиците не плащат цена за действията си, я плащат хората. Това виждаме и в момента, категоричен бе Биков.

Народният представител коментира темата за провеждащите се консултации при президента преди връчването на мандатите за съставяне на ново правителство. По думите му формулата за първия мандат е ясна. Кирил Петков ще предложи същото правителство и пак ще се търсят депутати за постигане на мнозинство. Вторият мандат ще бъде предложен на ГЕРБ, но на вчерашната консултация от партията заявиха, че ще го върнат.

Според Биков при третия мандат всичко е в ръцете на президента. Депутатът не даде отговор дали ГЕРБ ще подкрепи кабинет, предложен от избраната от държавния глава партия.

Биков не вижда шанс за създаване на ново правителство в рамките на този парламент. По думите му изборите ще създадат конфигурацията, която да поеме управлението на страната.

Той направи и коментар по темата за РСМ. По думите му Бойко Борисов е решил проблема на премиера. "Докато Кирил Петков се криеше и трвърдеше, че не е чел френското предложение за РСМ, Борисов излезе и му реши проблема.", каза той.

Относно появилите се слухове за оттегляне на Борисов от лидерския пост в партията Биков заяви, че такава дискусия не е водена. Преди 3 месеца имахме конгрес и избрахме лидер и това е Бойко Борисов, каза още той.

ГЕРБ пред Радев: Връщаме мандата, потенциал за принципна коалиция няма

ГЕРБ пред Радев: Връщаме мандата, потенциал за принципна коалиция няма

Потенциал за принципна коалиция няма

Борисов никъде няма да се оттегля, това трябва да е ясно на всички категоричен бе и зам.-председателя на партията Даниел Митов. С такова условие не може да се влиза в преговори, каза още депутатът.

В студиото на БНТ Митов заяви и че "понякога правилното решение е да се стигне до избори". По думите му обществените нагласи на хората са променени, а доверието в ПП е спаднало поне два пъти.

След изборите тежестта на партиите може да е различна, според него, а изборите са нормална демократична практика.

ГЕРБ винаги е готова за избори, поясни народният представител. Партията е за връщане на хартиената бюлетина като опция за гласуване. Митов иска по-добра организация на изборния процес. Има огромни съмнения, че машините могат да се манипулират, според него.

Борисов обясни защо ПП и БСП коварно отказали консултациите при Радев

Борисов обясни защо ПП и БСП коварно отказали консултациите при Радев

Президентът разделил нацията преди година и половина