ГЕРБ не са се отказали от това Мария Габриел да бъде и премиер, и външен министър след ротацията. Но трябва да се даде алтернатива.

Това заяви пред бТВ председателят на Народното събрание Росен Желязков.

По думите му желанието на ПП-ДБ Николай Денков да бъде ротиран в МВнР е нарушение на предварително договореното. В споразумението е записано Денков да бъде прехвърлен в МОН, обясни Желязков.

Ако ПП-ДБ не иска Габриел във външно министерство, то ГЕРБ ще излъчи друго лице. Но със сигурност МВнР ще бъде на ГЕРБ и няма да се прави компромис с това, заяви Желязков.

Той коментира и думите от днес на Делян Пеевски, че по цял са заедно с Борисов и Петков. "Журналистите вероятно можете да усетите кое е метафорично и алегорично", лаконичен бе Желязков.

Без нас не могат да се оправят, убеден Пеевски

Без нас не могат да се оправят, убеден Пеевски

В НС партията е баласньор, смята лидерът на ДПС

А иначе факторът ДПС е безусловен, категоричен бе той. Според него няма как да има мнозинство без ДПС. Конституцията е предвидила 2/3 мнозинство за важните решения. Ние имаме повече сходни принципи, ценности и идеи, отколкото противопоставяния, по мнението на Желязков.

И подчерта, че ГЕРБ са настоявали от първия момент да се официализира коалицията. ПП-ДБ обаче използвали алегоричната дума "сглобка". Но ние сме в коалиционна формула с подкрепата на ДПС, обясни Желязков.

По отношение на визитата му в Украйна нищо ново не е било договаряно. Българската делегация била поканена в знак на благодарност.

Бойко Борисов вече не иска Пеевски да му е свръзка с ПП/ДБ

Бойко Борисов вече не иска Пеевски да му е свръзка с ПП/ДБ

Мария Габриел и да не е външен министър, ГЕРБ предлагат свой експерт