ГЕРБ нарече "пърформанс на т.нар. министър на културата" състоялото се днес в НДК, където е офисът на партията. Голяма част от депутатите от ГЕРБ дадоха брифинг в парламента, на който Тома Биков призова да се прочете документcj, изпратен от министъра на културата Велислав Минеков.

Ето този документ, излязъл от МК - позорен, такъв документ не е имало, откакто има Министерство на културата, показва неадекватно психологическо и психиатрично състояние, каза Биков. Това, което се случи днес, е, че Минеков се опита да заеме нишата на Йоло Денев, но не успя, защото Денев се престраши да се качи до централата на ГЕРБ и косвено участва в брифинга там. Това беше проява на мъжество, за разлика от Минеков, който даде някакъв неадекватен документ на портиера на сградата, в която се намираме", обясни депутатът.

По думите му "огромна част от българските културни дейци се срамуват, че има подобен човек за министър на културата". Не е имало такъв досега и се надявам той да приключи в тази авантюра, в която влезе преди година и половина, заключи Биков. Нито един от депутатите не поиска да отговаря на други въпроси по повод акцията в централата на ГЕРБ в НДК.

ГЕРБ не разбират фиксацията на Минеков по темата за централата им

ГЕРБ не разбират фиксацията на Минеков по темата за централата им

Росен Желязков очаква полицията само на гости