На специална пресконференция от партия ГЕРБ обвиниха служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков. По думите на бившия депутат от ГЕРБ Тома Биков обвиненията на Рашков, че ГЕРБ оказва натиск върху избиратели, били абсурдни и безпочвени.

Припомняме, и вчера в Министерския съвет, когато бе посочен изрично региона Смолян, и тази сутрин коментарът на Рашков бе по тази тема, макар и да не бяха посочени конкретни партии.

Бойко Рашков: Някой иска да управлява, изкривявайки волята на хората - това е позор

Бойко Рашков: Някой иска да управлява, изкривявайки волята на хората - това е позор

Дирекцията в Пловдив работи нормално и без ръководството на излезлия в майчинство Рогачев

Лесно е да се явяваш като носител на правдата и да мълчиш как един следовател, шеф на бюрото за СРС и преподавател е натрупал толкова имоти. За подслушванията нека припомня, че по време на 43-то Народно събрание, когато му предстоеше избор, дойде в парламента и тръсна едни 23 подслушвани журналисти, без никакви доказателства. Сега същото, влезе в предизборната кампания на Радев, без нито едно доказателство, коментира СРС- скандалът и Маноил Манев от ГЕРБ.

Според Манев Бойко Рашков се държи като пенсиониран полицай.

Не един или два са случаите на подслушване, уверен Бойко Рашков
Обновена

Не един или два са случаите на подслушване, уверен Бойко Рашков

Предоставя данните на комисията в следващия парламент

По думите на Биков конфликтът на интереси в случая бил очевиден. "Излиза, че (Румен) Спецов (директорът на НАП - б.р.) трябва да провери Рашков, а Рашков трябва да провери Спецов, двамата да проверят Михайлов и тримата общо да докладват на Радев", саркастичен бе той.

Иначе, главната тема на брифинга, за който на медиите бе съобщено с по-малко от час предизвестие и бе причина за отсъствието на представители на редица телевизии, печатни и интернет издания, бе отново казусът с новия шеф на Държавен фонд "Земеделие" Борис Михайлов.

Антон Кутев: Шефът на ДФ "Земеделие" не е осъждан, а е осъдил прокуратурата

Антон Кутев: Шефът на ДФ "Земеделие" не е осъждан, а е осъдил прокуратурата

През 2014 г. съдът е осъдил прокуратурата в полза на Михайлов

"Не получихме отговори за г-н Михайлов - притежава ли необходимите качества да управлява бюджет от 3 млрд. лева в Държавен фонд "Земеделие". Знаете, ли че Михайлов е имал обща фирма с фалирала и източена банка "Славяни", която през 1997 година е раздала 15 млрд. деноминирани лева и е фалирала, като участие в нея са имали 18 лица от Държавна сигурност", заяви вече бившият заместник-външен министър Георг Георгиев.

Михайлов имал също така дейно участие във фалита на редица други дружества като БГА "Балкан", твърдят още от ГЕРБ. "Дали да се тревожим за парите на българските данъкоплатци", попитаха реторично от бившата управляваща партия.