С процедурни хватки и с неразглеждането на предложения мораториум за строителството в парк "Бедечка", мнозинството от народните представители от ГЕРБ не се съобразиха с волята на гражданите и на местната власт. Те показаха, че нямат воля за спиране на строителството в парк "Бедечка", заяви пред журналисти реформаторът Димитър Танев.

Въпреки че на 12 януари 2017 г. две парламентарни комисии - по регионално развитие и благоустройство, и по правни въпроси, единодушно приеха предложението за налагане на мораториум върху строителството в парк "Бедечка".

Две комисии обсъждат мораториума върху строежите в парк "Бедечка"

Две комисии обсъждат мораториума върху строежите в парк "Бедечка"

3-годишният мораториум е за всички строителни дейности

Днес в парламента не беше внесен докладът от Данаил Кирилов, председател на правната комисия, а предложението ни беше отхвърлено с 61 гласа въздържал се (51 от ГЕРБ, 3 от ДПС и др.) и 4 гласа против от ГЕРБ, коментира Танев.

Реформаторът е разочарован от позицията на колегите си от ГЕРБ в зала, които за втори път си бламират кмета. Първият път от Общинския съвет през 2013 г., а сега - и от парламента.

Комисии в НС гласуваха за мораториум върху строежите в парк "Бедечка"

Комисии в НС гласуваха за мораториум върху строежите в парк "Бедечка"

Паркът да стане отново парк, а не жилищна зона за застрояване,

"Зад това аз виждам дългата ръка на икономическите интереси, които очевидно са по-силни от интересите на гражданите, които са ги избрали", каза Танев. Представителите на местната власт не положиха усилия да убедят депутатите от ГЕРБ в нуждата от този мораториум, добави той.

Ясно е, че няма воля "Бедечка" да остане парк и строителството ще продължи, констатира Танев. Според него, единствената възможност е председателят на парламента да предложи отново точката за обсъждане и ГЕРБ да преосмислят своята позиция.

По време на обсъждането в зала депутатите от ГЕРБ масово се въздържаха на групата на ГЕРБ и не особено активно участие на БСП и ДПС осуети внасянето в дневния ред на предложението за пълен мораториум на строителството в парк "Бедечка".

Започна строеж на нова кооперация в парк "Бедечка"
Обновена

Започна строеж на нова кооперация в парк "Бедечка"

Софиянци били манипулирани за протестите си срещу презастрояването на "Младост"

Преди дни регионалната и правната комисия, без нито един "въздържал се" или "против", подкрепиха внесеното от Димитър Танев от Реформаторския блок предложение.

До края на този парламент има още няколко възможности за внасяне и това зависи от председателя на парламента Цецка Цачева.