ГЕРБ зададоха още въпроси за продадената фирма на настоящия шеф на НАП Румен Спецов.

Пред Министерството на финансите Тома Биков и Александър Иванов обявиха, че носят документа от сделката между Спецов и малоимотното лице Данаил Николов.

Биков посочи, че шефът на НАП е продал своята фирма с 6 млн. лв. оборот за 500 лева на Николов.

От ГЕРБ зададоха задочно няколко въпроса на финансовия министър Асен Василев.

Биков запита дали Николов е в страната, или е изведен от нея, малко след като се е разчуло за сделката, като уточни, че този въпрос е и към министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

Той настоя финансовият министър да каже дали в момента се извършва проверка на сделката на Румен Спецов и дали е издирен Данаил Николов.

ГЕРБ издириха седалището на фирмата, продадена от Спецов

ГЕРБ издириха седалището на фирмата, продадена от Спецов

Поредица от въпроси към финансовия министър Асен Василев

"Ние нямаме съмнения в харвардския подход на тези хора и сме сигурни, че тяхното мълчание е свързано с едно желание да държат в интрига и напрежение българското общество, за да могат накрая да излязат и с няколко фойерверка да отговорят на всички тези въпроси", отбеляза иронично Биков.

От своя страна Иванов заяви, че са донесли на министъра на финансите договора между Румен Спецов и Данаил Николов. По негови думи е станало ясно, че Николов е малоимотно лице, използвано за бушон за прехвърляне на фирми със задължения, като договорът е подписан пред нотариус. В него изрично било записано, че купувачът трябва да е уведомен за съществуващите до момента глоби, актове, наказателни постановления, данъчно-ревизионни актове и други.

Иванов посочи, че Василев и Спецов още не са отговорили дали по време на осъществяване на сделката с въпросното малоимотно лице, фирмата е била в процедура и дали продавачът Спецов е уведомил купувача Николов.

Биков и Иванов обявиха, че скоро ще обявят и още една новина.

ГЕРБ подкрепя работата на данъчните, но пита Спецов спец ли е в точене на ДДС?

ГЕРБ подкрепя работата на данъчните, но пита Спецов спец ли е в точене на ДДС?

Безпрецедентната ситуация демотивира данъчните да си вършат работата

Припомняме, още при назначаването на Румен Спецов за шеф на НАП от ГЕРБ се възмутиха и изнесоха информацията за съмнителна продажба на фирма от страна на данъчния, която навежда на мисълта за укриване на задължения към държавния бюджет. Финансовият министър Асен Василев обеща проверка да бъде направена, но до този момент резултат от такава не е изнесена. Също така Василев лично пое отговорност за назначанието, като заяви, че той се е съгласил да стане минитър в служебното правителство на Стефан Янев с условието да доведе екипа си.

Вчера Александър Иванов и Тома Биков издириха и показаха със стрийм във фейсбук седалището на бившата фирма на шефа на НАП - "Гранекс Трейдър" ООД, в село Ялботина. От показаното стана ясно, че имотът е необитаем, сградата е полуразрушена, а дворът - труднопроходим.