От ГЕРБ са шокирани от тона на между бивши коалиционни партньори - от подобни заплахи и ултиматуми. Институциите следва да установят дали са възможни подобни манипулации на кода на машините. На това се надява председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, която на брифинг в централата на партията отговори на въпрос за заявената готовност от страна на прокуратура да провери изказвания на политици за възможни манипулации на кода на машините.

По думите ѝ и депутатите, и журналистите чули в пленарна зала в петък миналата седмица думите, изречени от депутата Георги Свиленски за бившия премиер и настоящ съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Кирил Петков към Нинова: БСП гласува с дявола за 15 депутати

Кирил Петков към Нинова: БСП гласува с дявола за 15 депутати

6 години някой се опитва да ми овладее партията отвътре и отвън, заяви Нинова

Припомняме, държавното обвинение се самосезира по повод машинното гласуване и думите на Георги Свиленски от парламентарната трибуна, който обвини Кирил Петков, че му е предложил кода на машините, т.е. намекнал е за сделка и възможност изборният резултат да бъде манипулиран в полза на една политическа сила. След това Петков се закани, че ще съди Георги Свиленски.