Като политическа димка определиха от ГЕРБ твърдението на левицата за системата БАЦИС и доклада на ДАНС по темата. Според Валентин Николов червените правят поредната манипулация. Докладът, който Корнелия Нинова иска да се разсекрети, е бил представен на няколко закрити комисии.

Девет констатации за слабости на системата БАЦИС има в доклада. В същото време има констатации, че няма вмешателство в системата. Докладът е предоставен на Бойко Борисов за отстраняване на слабостите. От своя страна премиерът го е дал на финансовия министър и са взети съответните мерки. ГЕРБ искат да се разсекрети доклада, за да види обществото, че в него няма нищо ексклузивно.

В ГЕРБ са категорични, че се атакува системата БАЦИС само с медиен ефект.

Когато цифрите говорят и боговете мълчат, отчитат от ГЕРБ, посочвайки завишените приходи. Приветстваме всеки един начин, по който да бъде подобрена събираемостта на приходите, ние сме с протегната ръка, отчете Валентин Николов. БСП омаскарява България с този вот, е позицията му.

Корупция в приходите разтревожи БСП преди вота

Корупция в приходите разтревожи БСП преди вота

Нинова поиска документите на бюрото на Борисов да се разсекретят

Припомняме, по-рано днес корупция в приходите разтревожи БСП преди вота. От парламентарната трибуна лидерът на левицата Корнелия Нинова заяви, че на 20 декември от БСП са поискали да се предостави информация за извършена проверка от ДАНС и от прокуратурата в приходните агенции.

Тя обясни, че на 9-ти януари 2018 г. в секретното деловодство на парламента са постъпили три документа: доклад на ДАНС, доклад на прокуратурата и писмо от финансовия министър Горанов.