ГЕРБ излъчиха на живо във Фейсбук пореден епизод на сагата с настоящия шеф на НАП Румен Спецов.

В село Черни връх, община Вълчедръм, Тома Биков и Александър Иванов показаха къщата на Валери Георгиев Русинов, на чието име по техни думи преди два месеца е била прехвърлена фирма - вероятно с дългове. Фирмата е прехвърлена и на Данаил Николов, който преди 5 години е придобил фирма от настоящия шеф на НАП, която е с 1 млн. лв. дългове към държавата.

Биков обясни, че хора от селото са разказали, че Русинов не живее в къщата от десетина години и в момента никой не знае къде се намира.

ГЕРБ с още въпроси за продадената фирма на шефа на НАП

ГЕРБ с още въпроси за продадената фирма на шефа на НАП

Биков и Иванов донесоха на финансовия министър документа от сделката

По негови думи обаче става въпрос за професионален длъжник, който заедно с Николов е част от схема за източване на парите на данъкоплатците.

Биков отхвърли твърдението на финансовия министър Асен Василев, че всичко със Спецов е наред. Той поясни, че част от тези схеми са законни, защото са намерили пролука в закона, но настоя прокуратурата да извърши проверка.

От ГЕРБ са категорични, че Спецов не може да е шеф на данъчната администрация с подобни бизнес партньори и с участието си в такива схеми.

Спецов няма никакво право да проверява когото и да било за данъчни измами, защото самият той е в много съмнителна ситуация по отношение на данъчните измами, отсече Биков.

ГЕРБ подкрепя работата на данъчните, но пита Спецов спец ли е в точене на ДДС?

ГЕРБ подкрепя работата на данъчните, но пита Спецов спец ли е в точене на ДДС?

Безпрецедентната ситуация демотивира данъчните да си вършат работата

"Ние няма да спрем със Спецов и ако си мислят, че ще го заметем под килима и ще го забравим - няма да се случи. Всяко чудо за три дни няма да е валидно в тази ситуация, докато този човек е шеф на НАП", зарече се той.

Припомняме, още при назначаването на Румен Спецов за шеф на НАП от ГЕРБ се възмутиха и изнесоха информацията за съмнителна продажба на фирма от страна на данъчния, която навежда на мисълта за укриване на задължения към държавния бюджет. Финансовият министър Асен Василев обеща проверка да бъде направена, но до този момент резултат от такава не е изнесена. Също така Василев лично пое отговорност за назначанието, като заяви, че той се е съгласил да стане минитър в служебното правителство на Стефан Янев с условието да доведе екипа си.

Впоследствие Александър Иванов и Тома Биков издириха и показаха със стрийм във фейсбук седалището на бившата фирма на шефа на НАП - "Гранекс Трейдър" ООД, в село Ялботина. От показаното стана ясно, че имотът е необитаем, сградата е полуразрушена, а дворът - труднопроходим.

ГЕРБ издириха седалището на фирмата, продадена от Спецов

ГЕРБ издириха седалището на фирмата, продадена от Спецов

Поредица от въпроси към финансовия министър Асен Василев