Нямам нищо общо с договора за 51 милиона лева на "Пътища Пловдив", който в момента се разследва от прокуратурата. Това заявява в своя официална позиция до медиите бизнесменът Георги Гергов. Изявлението му е във връзка с медийни публикации, които свързват името му с проверката в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

По сигнал на ОЛАФ прокурори и ДАНС влязоха в АПИ

По сигнал на ОЛАФ прокурори и ДАНС влязоха в АПИ

Разследва се изграждането на магистрала „Марица“, Лот 1

Припомняме, че по сигнал на ОЛАФ прокурори и ДАНС влязоха в АПИ. Разследва се изграждането на магистрала "Марица", лот 1. Разследва се "далавера" за над 50 млн. лева. Милионите отишли не за изграждане на отсечка от магистралата, а АПИ организирала нагласен конкурс за обществена поръчка за отводняване на почвата на АМ "Марица". Без извършена количествено стойностна сметка, работата е възложена на "Пътища Пловдив", които получили 51 млн. лв. за ремонт на едва 4 км от участъка за стабилизиране на почвата.

С 51 млн. лв отводнили 4 км от АМ "Марица"

С 51 млн. лв отводнили 4 км от АМ "Марица"

Прокуратурата разследва нагласена обществена поръчка

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова уточни, че разследваният договор между "Пътища Пловдив" АД и АПИ е сключен на 30 юни 2015 година и на 31 август 2015 година е изплатена последната сума - общо 51 млн. лева.

В официалната си позиция до медиите Георги Гергов заявява, че на 13 март 2014 г. всички притежавани от него и "Слънчев ден" АД-Варна акции, представляващи 98% от капитала на "Пътища Пловдив" АД , са продадени на "Кристи строй" ЕООД-Благоевград и Асен Христов Савев.

На 25 март същата година в Търговския регистър е вписана и промяна в Съвета на директорите на "Пътища Пловдив". Гергов уточнява, че от промяната се вижда, че от тази дата от Търговския регистър са заличени членовете на Съвета на директорите Тодор Гергов, Цветомир Гергов и Ангел Коджаманов. Дружеството се управлява от Съвет на директорите в състав: Кристина Ивавчева, Асен Савев и Маргарита Попиванова. Той се представлява от Маргарита Попиванова и Асен Савев.

Павлова се чуди на обвиненията срещу ексшефа на АПИ, нямала данни за нарушения

Павлова се чуди на обвиненията срещу ексшефа на АПИ, нямала данни за нарушения

Поръчката за "Марица" не била еднолично решение на Лазаров

Георги Гергов изтъква, че информацията е публична и общодостъпна и може да се провери на сайта на Търговския регистър.

Гергов е категоричен, че считано от 13 март 2014 г. и 25 март 2014 г. лично той и свързаните с него лица нямат отношение под каквато и да е форма нито към управлението, нито към собствеността на "Пътища Пловдив".