Напуснахме властта, защото станахме излишни в нея, изгубихме битката. Няма да се върнем повече във властта, докато не върнем в релси съдебната реформа.

С това обещание се обърна към събранието депутатът от Гражданския съвет на РБ Гроздан Караджов. С остри думи се отнесе той към коалиционния партньор ГЕРБ, както и към останалата част от Блока.

Изказването си Караджов прави на Национално събрание на Демократи за силна България (ДСБ), където се решава дали партията да остане в Блока или докрай да премине в опозиция.

Спомняме ли си защо се събрахме в Реформаторския блок, запита реторично Караджов. Той обяви, че Блокът не е изпълнил обещанията си - не е спрял медийния монопол, партийните назначения, комфорта на фирмените кръгове около ДПС.

Реформатори стъпиха на пътя към прошката?

Реформатори стъпиха на пътя към прошката?

Зеленогорски не иска да се спъва в един камък трети път

Къде бяхме ние година и половина, за да допуснем 3 милиарда да се раздават на съмнителни субекти? Тези спрени обществени поръчки са шамар към нас, отсече Караджов.

Една част от РБ продължава да се задоволява с цацата, изказа се метафорично депутатът. По думите му, той изобщо не искал да се задоволява с „цацата”.
"Позволихме да опраскат съдебната реформа", ядоса се Караджов.

С призив „да обърнем палачинката" Дончева взриви събранието на ДСБ

С призив „да обърнем палачинката" Дончева взриви събранието на ДСБ

Тя предложи на тъмносините сътрудничество

Представяйки Гражданския съвет, той не пропусна да спомене и радетеля за съдебна реформа Христо Иванов, като определи ексминистъра за "легендарен".

В подобна остра реторика влезе и Мартин Димитров. За него монополите са по-силни от държавата. Той си пожела мъдрост и силна, обединена десница.