"Не съм чул за такова нещо". Такъв бе лаконичният коментар на депутата от ДПС Хамид Хамид на въпрос дали знае за промяната в позицията на ГЕРБ за Закона за вероизповеданията и опрощаването на дълговете им.

Такъв отговор даде депутатът преди началото на заседанието на Комисията по правни въпроси, което съвпадна с края на брифинга на Цветан Цветанов и Владислав Горанов в другата сграда на Народното събрание.

Припомняме, че малко по-рано председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви на брифинг в парламента, че ГЕРБ се отказва от опрощаване на дълговете на вероизповеданията. 

ГЕРБ се отказа да опрощава дълговете на вероизповеданията

ГЕРБ се отказа да опрощава дълговете на вероизповеданията

ДПС не извива ръцете на ГЕРБ, увери Цветанов

Преди дни Цветанов категорично отрече за сделка с ДПС.  Премиерът потвърди същото в събота, 9 март, като заяви, че в ГЕРБ има десетки хиляди мюсюлмани и няма да се прави компромис с темата за етническата толерантност.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи отхвърлянето на ветото на президента като поредната сделка между ГЕРБ и ДСП. 

Борисов: Не сме се договаряли с ДПС за вероизповеданията

Борисов: Не сме се договаряли с ДПС за вероизповеданията

Държавата трябвало да плаща, за да няма намеса отвън

По думите ѝ ГЕРБ са се съгласили да опростят задълженията на мюфтийството, за да получат подкрепата на ДПС за ветото на Румен Радев.

Нинова заяви и че БСП са се сприятелили със Съюза на патриотичните сили "Защита", които са част от малката коалиция в управлението на държавата "Обединени патриоти" (ОП).