"Нямам нито информация, нито усещането, че някой се е намесил във вътрешните работи на България по отношение на текстовете на промените в Закона за вероизповеданията. Тъкмо обратното - срещите в Светия синод и всички останали възможни консултации, становища по този проект бяха вплоскостта на търсенето на консенсус".

Това заяви депутатът от ДПС Хасан Адемов пред БНР по повод дипломатическата криза между България и Турция около промените в Закона за вероизповеданията, приети от 44-ия български парламент.

Анкара се намесила за поправките в религиозния ни закон

Анкара се намесила за поправките в религиозния ни закон

Анкара е в контакт със София за намиране на решение за дълговете на Главното мюфтийство

Припомняме, според промените в Закона бе решено да бъдат разсрочени дълговете на Главното мюфтийство.

По този повод лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов заяви, че е научил за тях в края на 2018 година.

"Пред очите ми попаднаха данни за задължения на Главното мюфтийство към осигурителните фондове. Настръхнаха ми косите! Гледах само една част - задълженията за болнични, защото там имаше драма, не само в Мюфтийството а тези, чиито работници ползват болнични, пък работодателите не плащат осигурителни вноски, което е драма. Тогава ми направи впечатление числото, което седеше срещу Мюфтийството. Очевидно, че там години наред са го карали така. Защо са оставили тези задължения, ако е вярно допускането, че отвънка се получават някакви сериозни средства", запита реторично Манолов.

Той е категоричен, че трябва да се гарантира публичност на информацията за даренията за вероизповеданията.

Депутатът от ДПС Хасан Адемов отказа да коментира апела на партия ДОСТ за създаване на турско малцинство в България.

Местан иска признаване на турското малцинство

Местан иска признаване на турското малцинство

След като в Албания 50 000 българи са признати за национално малцинство

Припомняме, след изявлението на Лютви Местан и обявената подписка за това искане, от прокуратурата започна разследване по случая.

Цацаров разпореди проверка на ПП "ДОСТ" за съответствие с конституцията

Цацаров разпореди проверка на ПП "ДОСТ" за съответствие с конституцията

За обявяване на противоконституционност или разпускане на политическа партия

Относно скандала с имотите на властта, добил популярност като "апартаментгейт", Адемов каза: "Мисля че ПП ГЕРБ взе своите решения. От ДПС нямаме отношение към това по какъв начин те вземат техните решения".

Като "част от калните борби" преди изборите определи Манолов скандала с апатраментите. "Апартаментгейт" засегна бившия председател на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов, министъра на правосъдието в оставка Цецка Цачева, бившия зам.-спортен министър Ваня Колева и бившия зам.-енергиен министър Красимир Първанов.

"Дебатът не беше много политически. Беше медии и политическа партия. Другите партии си мълчат, защото ако се погледне и там, ще излезе абсолютно същото. Всички си мълчат - "тях са ги хванали, да се оправят", каза Манолов.

Друг е въпросът, чисто философски, какъв е този мерак да имаш такива жилища. Човек има една уста, един стомах ... не може да спиш в 6 легла, смята синдикалният лидер.

"Аз съм чувал от строители в частни разговори, че те предпочитат да привличат такива хора, да им продават на по-ниски цени, за да могат чрез името им да продават на други клиенти.
Въобще тази жена, която си изтърва от тази до тази фирма и каза, че себестойността им е 500 евро и оттам нататък всичко им е кяр, дава много широки маржове, в които всеки може да прави каквото си иска. За политически чадър не съм докрай сигурен, но сигурно някого ще хванат и за това. Тези въпросните строители ги подкараха и за разни такива неща, които не се случват без политически чадър", каза Манолов.

Манолов обясни и решението на "Подкрепа" да не издига кандидатура за европейските избори с нежелание да участва в "мръсната и кална" политическа борба.