Българският журналист Христо Грозев е получил подкрепа от три западни правителства. Това разкри самият той пред bTV.

Холандия, Литва и Швеция са готови да му помогнат. Той живее в Австрия, която му предлага денонощна охрана и журналистът ще се възползва от това.

Грозев заяви, че ГЕРБ, ДБ и ПП са се свързали с него и той им благодари. От БСП, "Български възход" и "Възраждане" никой не го е търсил, както и от правителството.

Руската военизирана машина е хибридна, заяви още журналистът.

Най-голямата заплаха за него ще дойде от частни военизирани руски групировки, според самия журналист. Той се надява, че ще може да познае техен агент или наемник. Те имали определен подход и гафове.

Грозев каза, че нарочно проявява хаотичност в действията си и често си купува самолетен билет в последния момент, за да заблуди хората от частните военизирани групировки, за които потенциално е мишена. Органично им е трудно да се справят с хора като мен, заяви Христо Грозев. Той не е в Европа в момента, но сега трябвало да промени маршрута си на завръщане.

Агентите действали бавно и имали дълга памет, както обяви той. Омразата към него е заради разбиване на мита колко страшни са руските тайни служби. Това наранявало самолюбието на руския президент Путин, според Христо Грозев.

МВнР привика Елеонора Митрофанова заради случая Христо Грозев

МВнР привика Елеонора Митрофанова заради случая Христо Грозев

Тя трябва да се яви във външното министерство в първия работен ден след празниците

По думите му заради близостта му с Алексей Навални се превърнал в най-страшния кошмар за Русия. Цял отдел на разследването на Русия е ликвидиран заради неговите разследвания, както предположи Грозев.

Журналистът е наел адвокат в Русия, който да разбере в какво точно е обвинен, но информация към момента не е предоставена на неговия защитник.

Христо Грозев коментира още, че здравословното състояние на Навални е повече от влошено. Затворническите власти правели всичко възможно той да изпадне в депресия. Вече е в една килия с убийци, което е начин за психологически тормоз.

Христо Грозев не знае защо го издирва Русия

Христо Грозев не знае защо го издирва Русия

От години Москва давала да се разбере, че се страхува от разследванията на журналиста

Припомняме, че Русия обяви Христо Грозев за издирване, след като той бе признат за чужд агент.

Това породи остра реакция у нас. Представители на Продължаваме промяната, Демократична България и ГЕРБ се застъпиха за журналиста и поискаха обяснение от Елеонора Митрофанова. Най-крайна в своите призиви бе формацията "Ние Идваме", която призова за ареста на руския посланик.