Не събирам мнозинства, а депутатите, един по един, трябва да решат по съвест и да си спомнят за какво са ги пратили хората в парламента, или ще върнат предишното управление на власт. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред журналисти в кулоарите на парламента.

По думите му е очевидно, че хората реагират на това, че в крайна сметка поискаха промяна в управлението на страната.

Иванов няма очаквания от вота на недоверие, а всеки един народен представител да гласува по съвет. Хората, които са взели решение да дестабилизират политическата обстановка, трябва да си дадат ясна сметка, че нито имат ясни перспектива, нито имат готовност да вземат властта, а това може да доведе до ескалация, предупреди Христо Иванов.

"Какво си представят ГЕРБ, че ще стане, след като посегнат към властта, а мнозинството от хората ясно им каза да стоят далеч от нея", запита Христо Иванов.

Свиленски очаква различно гласуване от ИТН на вота на недоверие

Свиленски очаква различно гласуване от ИТН на вота на недоверие

Той се надява да няма напрежение и сблъсъци на евентуалните протести другата седмица

Търговията, която босът на "Има такъв народ" Слави Трифонов прави с тях (депутатите си) е отвратителна. Нали Слави искаше властта, за да изчегърта Борисов? Недоумението си от политиката на ИТН изрази съпредседателят на ДБ и зам.-председател на парламента Атанас Атанасов.

Архив

Източник: БГНЕС

Архив

Според него руската агентура е пощуряла, като вижда по медиите хора, които не е чувал от месеци наред, да громят правителството. Защо толкова се бърза за вота на недоверие? Върху нашите депутати се оказва морален тормоз и трябва да бъде прекратен. Всеки трябва да застане пред съвестта си и тези, които искат в неделя да има извънредно заседание на парламента, дават ли си сметка, че тогава е почивен ден и софиянци не се на работа, запита Атанасов.

Припомняме, че снощи се стигна до ескалация на напрежението по време на протеста пред Народното събрание в подкрепа на Никола Минчев, който бе отстранен от поста председател на парламента с гласовете на ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане", като се предполага със същото мнозинство другата седмица да бъде приет и внесеният от партията на Бойко Борисов вот на недоверие срещу правителството.

ДПС и „Възраждане“ се обединиха около вота на недоверие на ГЕРБ

ДПС и „Възраждане“ се обединиха около вота на недоверие на ГЕРБ

Предстои срещата с ИТН и с независимите депутати