Националният съвет на "Да, България!" даде мандат на председателя в оставка Христо Иванов да води преговорите с "Продължаваме промяната" за съставяне на правителство.

Освен това беше възложено Изпълнителният съвет в оставка да организира техническата подготовка на Национална конференция и да продължи да изпълнява функциите си до провеждането й.

Създадена беше работна група, която да разработи правила за номиниране на кандидати за председател и членове на управителните органи, както и за промени в устава на партията.

Христо Иванов хвърли оставка

Христо Иванов хвърли оставка

Заради "изключително лошия" резултат на ДБ на парламентарните избори

До една седмица работната група трябва да предложи проект за покана за свикване на Национална конференция. Поканата ще бъде обсъдена и гласувана на следващото заседание на Националния съвет.

Припомняме, вчера ПП вече проведе три "много конструктивни" срещи - с ДБ, "Има такъв народ" и БСП.

Още преди вота в неделя, а и след оповестяването на резултатите от гласуването двамата съпредседатели на ПП Кирил Петков и Асен Василев дадоха заявка за диалогичност с всички парламентарно представени партии с изключение на ГЕРБ и ДПС.

Преди дни пък лидерът на "Да, България" и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов обяви, че подава оставка. Причината беше слабото представяне на парламентарните избори на ДБ , които се наредиха на едва шеста позиция с около 6% подкрепа.

С кого ще преговарят Кирил Петков и Асен Василев?

С кого ще преговарят Кирил Петков и Асен Василев?

Текат опознавателни срещи с ръководства в оставки