"Предложението за кабинет на ИТН е шокиращо и като начин на действие, и като съдържание, и като персонален състав." Това каза съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов, като добави, че се надява да става дума за грешка или провокация.

Предложението за кабинет и проява на пълна безотговорност на Слави Трифонов към хората, които протестираха и дадоха своя глас за промяна. Тези хора гласуваха включително и за "Има такъв народ". Не може някой да си мисли, че еднолично предлага решение с 60 депутата, не може да сменим джипката с кабеларка", коментира Христо Иванов, който смята, че това е кабинет, оставен на милостта на ГЕРБ и ДПС.

Христо Иванов все пак се надява да става дума грешка. Затова е се обръща към тези, които са избрани - депутатите от парламентарната група, сред които има и много качествени хора - да се върнат към разума. "Дайте да се върнем към диалога, да започнем от начало и да преосмислим тази работа, така не се прави."

Не става въпрос за налагане, а за еднолични решения. ДБ са готови да подкрепят дори и кабинет без техни представители, но постигнат на база съгласие на програма за дълбока промяна.

Атанас Атанасов за кабинета на ИТН: Прибързано предлагане на спорен състав

Атанас Атанасов за кабинета на ИТН: Прибързано предлагане на спорен състав

Той вижда риск за миниране на диалога

"В програмата нямаше и дума за Гешев, няма конституционна реформа, виждаме група, представляваща предишните издания на сарайския модел. Той (Слави Трифонов -б.р.) изневери на своето обещание. Махаме Борисов, за да се върне нещо преди него ли? Надявам се да става дума за грешка, а не за план."

С изявлението на лидера ясно се показва, че "очевидно наша подкрепа не се търси, не се търси по точно на онези граждани, които търсиха промяна и промениха България".

"Тези граждани протестираха срещу едноличния модел на управление, през телевизора, хората искаха сарая да не управлява, обясни още Иванов и посочи като санитарна зона казусите с "Росенец" и ТЕЦ Варна.

Слави Трифонов: ИТН не реди министри нито в нечий зайчарник, нито в нечий сарай

Слави Трифонов: ИТН не реди министри нито в нечий зайчарник, нито в нечий сарай

Проектокабинетът гарантирал, че никой няма да може да каже: "Властта е в моите ръце"

Преди да пратим човек на Луната, нека малко да се върнем на земята, дори и популистки да се възприеме - но малко повече български пенсионери да си оправят зъбите и да отидат на море. Моля ви, време е да скъсаме с Държавна сигурност.

"Не сме обещали просто управление на промяната, а дълбока промяна. На Трифонов не му влиза в представите явно да води диалог, да се върнем към здравия разум", каза още Иванов. По думите му с предложението си ИТН тласка страната ни "до още по-дълбока криза и дестабилизация."

БСП не подкрепя кабинета на Трифонов

БСП не подкрепя кабинета на Трифонов

Джипката била сменена с фейсбук