Прибързаното предлагане на спорен състав на правителство създава риск за миниране на диалога между парламентарно представените политически сили за решаването на тази основна задача. За това предупреди във Фейсбук председателят на ДСБ и съпредседател на "Демократична България" Атанас Атанасов по повод проектокабинета на "Има такъв народ".

Той посочва, че резултатите от изборите показват ясно, че българските граждани искат промяна. По негови думи все повече от тях разпознават "Демократична България" като единствената политическа сила, която може да поведе България по правилния път към законност и модернизация.

Атанасов е категоричен, че водещ трябва да бъде вотът на избирателите, които показали, че искат отстраняването на Борисов от власт и създаване на политическа стабилност чрез прекратяване на политическата криза.

Слави Трифонов: ИТН не реди министри нито в нечий зайчарник, нито в нечий сарай

Слави Трифонов: ИТН не реди министри нито в нечий зайчарник, нито в нечий сарай

Проектокабинетът гарантирал, че никой няма да може да каже: "Властта е в моите ръце"

Той отбелязва, че сформирането на правителство е сложна политическа задача, която изисква спазване на конституционните процедури, търсене на колективни решения, диалог между политическите сили и консенсус по основните политически въпроси за управлението на страната.

Във връзка с предстоящите задачи в новия парламент Атанасов посочва, че ще бъде свикано заседание на Националното ръководство на партията, съвместно с новоизбраните народни представители, за да бъдет взети решения по следните въпроси: Конституиране на 46-то НС и участието на "Демократична България" в неговото ръководство; Формиране на позиция по въпроса за образуване на мнозинство; Подготовка за внасяне на законопроекти, свързани с основните приоритети на "Демократична България" за развитието на страната; Изработване на позиция относно съставянето на правителство.

Николай Хаджигенов: Отказваме да участваме във Фейсбук република

Николай Хаджигенов: Отказваме да участваме във Фейсбук република

ДПС е най-умният политически играч у нас. Въпрос на време е да се еманципират