Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов настоя в профила си във "Фейсбук", че този парламент трябва да отнеме Бюрото за защита на свидетели от главния прокурор Иван Гешев въпреки цялата съпротива. 

"Този въпрос е важен не само защото избива една от знаковите бухалки от ръцете на главния прислужник на дълбоката държава. Това кой как се позиционира спрямо него ще определи разпределението на силите в бъдещото народно събрание", настоя той.

Иван Гешев очаква реакции от Европа, ако се закрие спецправосъдието

Иван Гешев очаква реакции от Европа, ако се закрие спецправосъдието

И бум на престъпността, подобно на 90-те години

Иванов припомня, че в петък са събрали подписи от депутати за провеждането на извънредно заседание на парламента в понеделник, като целта била да гарантират, че второто гласуване на измененията относно бюрото няма да бъде осуетено от указа за разпускане на Народното събрание.

"Междувременно, президентът вече даде знак, че ще бърза", захапа той и Румен Радев.

Ето защо Иванов призова председателката на парламента Ива Митева да свика исканото от "Демократична България" парламентарно заседание утре или най-късно във вторник сутринта.

"Спазването на инструктивните срокове е важно, но има достатъчно примери за това, че когато нещо е истински приоритет, се намира и процедурно решение", завършва позицията на Христо Иванов.

Шефът на Бюрото за защита: Не сме преторианска гвардия на Гешев

Шефът на Бюрото за защита: Не сме преторианска гвардия на Гешев

Мястото на Бюрото било в прокуратурата