На 31 юли беше последното издание на "Шоуто на Слави", в което шоуменът не толкова се сбогува с публиката си, колкото даде заявка за стартиране на собствения телевизионен проект, а и на собствен политически. Решение, за което Слави Трифонов не веднъж е намеквал.

Последните социологически проучвания позиционират Слави Трифонов добре на политическата карта, макар и според Първан Симеонов шоуменът да е имал къде по-добри резултати и преди. Като че ли Трифонов малко изтърва времето, коментира социологът в студиото на Нова телевизия.

Рейтингът на Борисов - 3 изтича бавно, но неотменно

Рейтингът на Борисов - 3 изтича бавно, но неотменно

Доверието в парламента в края на политическия сезон е 21%, срещу 72% недоверие

Положителното за него е, че явно Слави Трифонов си е направил сметка, че и традиционните партии са в упадък. Не е изключено, според Първан Симеонов, утре Слави Трифонов да се окаже в ролята на "диспечер в политическия процес" и от него да зависи кой да е на власт.

В този смисъл, по оценката на Първан Симеонов, и ГЕРБ, и БСП могат да се притесняват от навлизането на Слави Трифонов в политическия живот. Трифонов може да отнеме донякъде от монопола на БСП върху протестния и наказателния вот, а притесненията за ГЕРБ идват от факта, че до голяма степен бъдещите гласоподаватели на Трифонов са били вече и подкрепящи ГЕРБ.

Със състрадание Борисов слуша идеите на Слави Трифонов
Обновена

Със състрадание Борисов слуша идеите на Слави Трифонов

Със сигналите от Фейсбук премиерът си решавал проблемите

Според Първан Симеонов от политическия проект на Слави Трифонов е естествено да се притесняват най-вече протестните, популистките, патриотичните формации.

"Най-големият резерв на Трифонов са млади хора, протестно настроени хора, които биха гласуват за пръв път. Това е и добра новина, защото има нова енергия. Това е и лоша новина, защото този тип избиратели са много непостоянни."

Според Първан Симеонов Слави Трифонов се опитва да изгради образ на човек, който е равно отдалечен от всички политически сектори.

"Това, което той пропагандира, се харесва. Не е изключено да продължи да налага част от този свой дневен ред", заяви социологът. Като най-опасно за проекта на господин Трифонов Първан Симеонов посочи надценяването на възможностите, като заяви, че за влизане и позициониране в политиката е нужно да се измисли нещо ново, което да ги различава.

Борисов протягал ръка към Слави Трифонов с партийната субсидия от 1 лв.

Борисов протягал ръка към Слави Трифонов с партийната субсидия от 1 лв.

По думите на социалиста Стоян Мирчев зад предложението се крият големи проблеми за ГЕРБ и премиера

"Ако някой си мисли, че Трифонов ще бъде удобен партньор или патерица, се лъже." Според него доверието в Слави Трифонов е преди всичко доверие в човек, който е стоял отстрани на политиката и е бил неин коректив.

"Когато влезеш в политиката, започват да гледат на теб по съвсем друг начин и това доверие започва да се харчи", предупреди Симеонов.