Българската социалистическа партия кани на разговори извънпарламентарните партии за гарантиране честността на изборите. Решението за това е взето на Изпълнителното бюро на партията на редовното му заседание.

"В годините многократно сме ставали свидетели на подмяна на вота на българските граждани, платен и корпоративен вот, подправяне на протоколи, натиск и всяване на страх от страна на ПП ГЕРБ", се казва в позиция на Изпълнителното бюро.

Членовете на ИБ на БСП заявяват, че е тяхна отговорност да гарантират прозрачни и честни избори, които да отразяват релната воля на българския народ.

Изключват Георги Гергов от БСП?

Изключват Георги Гергов от БСП?

Изпълнителното бюро на БСП предлага

Припомняме, че блок за провеждане на честни и свободни избори бе сформиран и от "Изправи се.БГ" на Мая Манолова и т.нар. Отровно трио, които излязоха на преден план като организатори на протестите през изминалото лято. Към идеята се присъедини и "Има такъв народ" на Слави Трифонов, макар и не в политическата част, тъй като обявиха, че на изборите ще се явяват самостоятелно.

Втори фронт за честни и прозрачни избори се оформи около политическите партии АБВ и МИР, които проведоха няколко срещи. От АБВ преди десетина дни обаче поканиха БСП и отделно на разговори за общи леви действия, на което и до този момент няма ясен отговор.

Темата повдигнаха и от "Демократична България", които настояват за граждански контрол и излязоха с предложение в 12 точки.

За какво гласува България през 2021 г.?

За какво гласува България през 2021 г.?

Съзтезателите по изборната писта вече загряват на старта