Ние сме заинтересовани да се отиде колкото се може по-скоро на избори, защото ГЕРБ винаги е готова за такива избори. Смятаме, че в тази ситуация, която е не само в страната, но и международната обстановка, не ни дава възможност да мислим в тази посока.

Това заяви пред БНР Красимир Ципов, заместник-председател на парламентарната група на ГЕРБ.

Временно променят маршрута на автобусите заради затваряне на „Орлов мост“

Временно променят маршрута на автобусите заради затваряне на „Орлов мост“

За транзитния трафик препоръчват да се използва Северната скоростна тангента

"Очакванията ни в парламента са да няма оставка на правителството и предсрочни избори", каза той.

По думите му протестиращите да кажат каква е алтернативата, която очакват относно исканията си за оставка на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, посочи Красимир Ципов.

Парламентът има готовност за извънредни заседания и приемане на законопроекти, каза Ципов. По думите му, ако има необходимост и внесени спешни законопроекти, най-вече за предложените нови социално-икономически мерки, депутатите ще се съберат.

Депутатите приеха на второ четене Закона за социалните услуги

Депутатите приеха на второ четене Закона за социалните услуги

Агенцията за социално подпомагане ще продължат да извършват контрол

Нужни са промени в законите в социалната сфера, според него. "Ако има необходимост, ще променим действащото законодателство и по отношение на предложените икономически мерки", каза бившият зам.-вътрешен министър.

По повод продължаващите антиправителствени протести Ципов заяви, че има нужда от диалог. Протестиращите трябва да заявят искания, насочени към преминаването през здравната криза, смята той.

"Категорично смятаме, че има нужда от диалог и че от протеста следва да се заявят искания, които са насочени именно към това как да преминем и през здравната криза, защото виждате през последния месец с повече от няколко хиляди се установиха случаите на заразени лица".

Ципов изтъкна, че до изборите има малко повече от 6 месеца. "Когато се завърти т.нар. парламентарна рулетка с мандати, това ще отнеме няколко седмици и със сигурност предсрочни избори ще се произведат не повече от 2 месеца и половина от редовните. А в тази сложна обстановка и в България, и в Европа, и в света смятаме, че е безотговорно да предприемем такива стъпки и действия", каза Ципов.

Относно конфликта между правителството и президента депутатът изтъкна, че не е чул позицията на държавния глава спрямо обвиненията срещу бизнесмена Васил Божков.

"Напротив, в самото начало чухме, че той (Румен Радев - б.р.) дава повече доверие на изявленията на Божков, а не на прокуратурата...Защото това е тема, която интересува българските граждани", допълни Ципов.