Найден Зеленогорски е лидерът на Парламентарната група на Реформаторския блок. Така лидерът на Движение „България на гражданите” вицепремиер и министър на просветата Меглена Кунева отговори в студиото на предаването „Лице в лице” по бТВ на искането на ПГ на ГЕРБ реформаторите да излъчат един лидер на блока, който да носи отговорност за законодателната политика и гласуването в зала.

Припомняме, това искане на депутатите от ГЕРБ бе в рамките на днешната им остра позиция срещу ДСБ и Радан Кънев.

Прочитът на Кунева е, че герберите са призовали реформаторите към дисциплина.

Тя припомни, че когато са започнали работа в парламента, са имали двама съпредседатели – Найден Зеленогорски и Радан Кънев. Те са се редували седмица за седмица. След излизането на Кънев в опозиция лидерът е един. Лидерът, който представлява РБ в качеството на парламентарна група, подкрепяща правителството и управлението на страната, се казва Найден Зеленогорски, отсече Меглена Кунева.

Тя призова този, който не се е определил какъв е в групата на РБ, да го направи. Радан Кънев не можел да представлява парламентарната група при положение, че е в опозиция.

Кунева неколкократно повтори, че Найден Зеленогорски е председател на ПГ на Реформаторския блок. Той се бил нагърбил със задачата да подкрепя управлението, да предлага важни закони и да намира достатъчно съгласие в мнозинството. Задачата му била тежка, защото РБ не функционирал така, както в началото, но той я изпълнявал с чест.

Ако си в опозиция – си в опозиция, категорична е Кунева. Според нея не било честно, когато нещо върви, да си в управлението, а иначе – в опозиция. Политиката е за пораснали хора, затова ДСБ трябвало да решат в опозиция ли са или в управлението.

Не можело да имаш най-хубавото и от двата свята. Не можело да имат областен, зам.-областен управител, а в същото време да са в опозиция. Такъв свят няма, ядоса се Кунева и допълва, че тук се губи разсъдък.

Тя е категорична, че когато подкрепящите правителството ходят при парламентарния шеф Цецка Цачева – Радан Кънев няма как да отиде, тъй като е в опозиция.

Меглена Кунева се чувства обидена, че всички определят Реформаторския блок с медицински термини – шизофренично състояние. Кунева призна, че е ядосана, че трябва да се борят с тези медицински термини, при положение, че в РБ имало изключително много свестни и работещи хора. Имали способността да разшири дясното пространство и центъра.