За нападките срещу ДСБ  "тон за песен" даде премиерът Борисов - с интервюто, в което каза, че ДСБ е двуглава ламя.

Това заяви пред БНР заместник-председателят на Демократи за силна България Атанас Атанасов

„Тогава беше насъскано обществото на ГЕРБ срещу „предателите“ от ДСБ.” – коментира Атанасов.  

Той попита дали по същата логика БСП трябва да носи отговорност за управлението на Румен Овчаров в „Нефтохим“.

„Какво прави Румен Овчаров там, представлявайки държавата, ръководена от Бойко Борисов? Искам премиерът да излезе и да отговори.” – призова Атанасов.

Депутатът атакува премиера и във връзка с назначаването на Ангел Прокопиев.

„Защо през декември месец премиерът Бойко Борисов назначи за заместник-председател на българското разузнаване Ангел Прокопиев, който няма нито един ден трудов стаж в тази структура? И има ли връзка това назначение със сарайско-библиотекарската групировка? Има ли връзка тази истерия, която беше разиграна по поръчка на Борисов срещу ДСБ, че през изминалата седмица българската държава взе нова порция дълг от 2 милиарда? Колко става външният дълг откакто ГЕРБ управлява втория си мандат?” – запита заместник-председателят на ДСБ.

„Цялата тази пушилка, която се разиграва – да бъдат насъскани определени среди срещу една „малка политическа партийка“, както се изразяват, има своята цел – да се прикриват други неприятни за обществото неща. Недейте да се фокусирате само върху нас. Много сме удобни за атака, но няма да се оставим, да знаете. Ще бъдем наистина люта и остра опозиция на това управление, на този механизъм, който се пуска за мачкане на неудобните.” – декларира Атанасов.

Той заяви, че препоръчаните от ДСБ ръководни постове в държавата са „3-4 човека”.

„Тези хора са били назначени, когато сме били в коалицията. А днес ние сме в опозиция и нямаме власт и механизъм да ги освободим. Борисов играе двойна игра – той насъсква парламентарната група да скачат, а после казва, че няма да освободи никого. Аз знам, че ги боли, че ние напуснахме. Но не може да предложим да стоим след като след година и няколко месеца установихме категорично, че задкулисното управление е ортаклъкът между Бойко Борисов и Ахмед Доган.” – обобщи Атанас Атанасов.

 Той изрази категорично несъгласие с  призивите ДСБ да напусне Реформаторския блок.

"Нека да излязат от Реформаторския блок тези, които ние ги натоварихме на гърба си и ги вкарахме в парламента и властта. Защото Радан Кънев и ДСБ създаде Реформаторския блок. Правихме безкрайни компромиси, за да може да съществува тази политическа формула, и нямаме право да предаваме тези 300 000 души, които гласуваха за нас.” – заключи заместник-председателят на ДСБ.