Структурата и персоналният състав на Министерски съвет винаги са в правомощията на министър-председателя. Това коментира в кулоарите на Народното събрание зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод вчерашната декларация на ГЕРБ, в която управляващите поискаха кадрите на ДСБ във властта да си тръгнат.

Стана ясно, че герберите винаги ще подкрепят лидера си Бойко Борисов, дори и той да не се съобрази с предложението им да си оттеглят подкрепата.

Подкрепяме министър-председателя и всяко негово решение, категоричен бе Цветанов. По думите му вчерашната декларация на ГЕРБ била функция на всичко, което се наблюдавало в последните месеци от страна на ДСБ. Натрупало се напрежение в парламентарната група.

Нееднократно Бойко Борисов бил информиран за некоректното отношение на Радан Кънев. Затова и герберите щели да привикат своя лидер, най-вероятно във вторник, където и той да си каже позицията.

Ние твърдо ще застанем зад решението на министър-председателя, посочи Цветанов.

Поводът за декларацията на партията вчера бил да се назоват проблемите с истинските им имена. Цветанов отново декларира, че няма разнобой между него и Бойко Борисов. Работим като един силен тим, подчерта той. Това е силата на ГЕРБ, че всеки си знае мястото и всеки дава всичко от себе си, изтъкна Цветан Цветанов. Самият той сподели, че отговарял за дисциплината в партията. Правителството е достатъчно стабилно, убеден е още зам.-председателят на ГЕРБ.

Относно списъка с кадри на ДСБ, той предположи, че може да има и пропуски в него. Трябваше да се каже истината, коментира Цветанов. Искахме да кажем каква е истината за лицето Радан Кънев, допълни той.

Според зам.-председателя на ГЕРБ Бойко Борисов ще реши какъв да е съставът на кабинета. Цветанов деликатно обвини хората на Радан Кънев във властта, че саботирали управлението.

По темата за партийните кадри той все пак защити десебарите в управлението, коментирайки, че по-важни били личностните качества и професионализмът на отделните хора.