Това е постановка, съгласувана с Борисов, който е в Брюксел. Това обяви депутатът от Реформаторския блок и член на ДСБ ген. Атанас Атанасов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Коментарът на Атанасов е по повод вчерашната атака на ГЕРБ срещу ДСБ и настояването на хората на Борисов тъмносините представители във властта да напуснат заеманите от тях постове.

"Не можем да смятаме хората за балами, това е имитация и много слаб театър", изтъкна още Атанас Атанасов.

Той също така призова премиера да дойде в парламента (подобно на парламентарната група на ГЕРБ), за да го пита защо е оставил всички хора от сарайско-библиотекарската групировка на възлови позиции в сектор „Сигурност”. Той даде пример със спецслужбата ДАТО, в която имало назначения от времето на Орешарски. По думите на Атанасов, имало тежки подозрения, че информацията, до която се добира ДАТО, първо отивала в „Сараите” (резиденцията на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, бел. ред.).

„В ДАНС след толкова напъни и разправии беше освободен Писанчев, но зам.-председателят Недялков, на когото казват Недодялков, е там, както и други хора”, посочи още десебарят.  

Атанасов запита какви са професионалните качества на Писанчев да стане генерален консул в Солун.

И ГЕРБ, и ДБГ (партията на Меглена Кунева, бел. ред.) страшно много искаха на нашето заседание ние да напуснем Реформаторския блок, за да се успокоят, но този блок ние сме го създали”, разгневи се той и призова водещите да извикат Москов и да го питат дали от ДСБ го натискат да стои министър. „Той сам го избра, но спирам дотук, защото сме приятели и толкова години сме ручали жабетата”, каза още Атанасов. 

Той се разгневи на вмешателството на герберската депутатка Цвета Караянчева, която чакаше реда си в студиото за интервю, и отсече, че ако е искал да седне в предаването до нея, щял да го направи. После се скара и на водещия, сопвайки се, че не бил на разпит. Сряза и Меглена Кунева, която трябвало да се изразява по-разбираемо, защото Атанасов нищо не й разбирал.

От своя страна Цвета Караянчева заяви, че не може Атанасов да нарича премиера лъжец, тях от ГЕРБ - мафия, а тези библиотекарски истории били претоплена манджа. След това почна да изрежда успехите на управлението.

Няма как да си опозиция, без да имаш структури, вашата борба е от "Фейсбук", обърна се тя към Атанасов. Двамата се изпокараха грозно по повод зам.-министъра на енергетиката, който според депутатите от ГЕРБ е човек на ДСБ, но ген. Атанасов категорично отхвърли, че имат нещо общо с него. 

"Това, което прави Борисов, много ви бърка", посочи депутатката и допълни, че Борисов бил изключително търпелив.

Караянчева отново настоя хората на ДСБ да излязат от властта. "Когато си срещу политиката, която води управлението, значи нямаш място в него, да ползваш облагите", изтъкна тя и подчерта, че ако ДСБ бяха излезли от Реформаторския блок и от властта, щяло да е по-достойно за тях.

"Г-н Борисов е нашият лидер, г-н Цветанов все още му говори на "Вие", няма конфликт между тях", разясни Караянчева.