Премиерът Димитър Главчев започна днешното правителствено заседание с "Приказка за стълбата". За всички се отнася тази великолепна творба на Христо Смирненски, изтъкна той пред министрите, явно вдъхновен от провелия се преди няколко дни държавен зрелостен изпит, на който зрелостниците писаха интерпретативно съчинение по това произведение на Христо Смирненски.

Човек не трябва да губи сетивата си, камо ли сърцето и паметта, предупреди Главчев и посочи, че служебното правителство има кратък хоризонт на работа. Но не можем да останем глухи и слепи за това, което искат хората, посочи още премиерът.

Главчев се похвали с отпуснатите средства за висшето образование. По 290 лева е увеличението за академичния състав, каза Главчев и посочи, че около 7, 5 милиона лева са отделени за стипендии. Осигурено е 12% увеличение за неакадемичния състав.

Той е доволен, че увеличението се случва точно за 24 май. Настроението за всички е предпразнично, заяви премиерът, но предупреди министрите, че ако се наложи и по празниците Министерски съвет ще работи.

Синдикатите остават в стачна готовност, докато не се изплатят парите за висшето образование

Синдикатите остават в стачна готовност, докато не се изплатят парите за висшето образование

Парите и качеството на образованието трябва да вървят в синхрон