Оценката на премиера Николай Денков за работата му в Министерски съвет е отлична, но не е отлична оценката за всички останали министерства. Toва заяви депутатът от ПП-ДБ Владислав Панев пред БиТиВи.

Той обаче не уточни на кои министерства може да сложи слаба оценка и кои министерства ще се обсъждат за ротация.

Панев силно се съмнява вторият вот на недоверие срещу правителството в областта на сигурността да мине.

Според него има геополитически катаклизми в ДПС с оставката на лидера на партията Мустафа Карадайъ. Той не знае кой ще е следващият председател на ДПС.

Делян Пеевски застава начело на ПГ на ДПС

Делян Пеевски застава начело на ПГ на ДПС

Карадайъ е премахнат къто неин съпредседател на сайта на парламента

Той обясни, че държавата може би десетилетия ще бъде управлявана без шеф и ще се свикне все повече да има правителството с повече от една партия. Панев добави, че ПП-ДБ не са се регистрирали вчера за кворум в Народното събрание, за да не дават глас на малцинството. Необходими са няколко дни за анализ на резултатите от местните избори и на напрежението около тях, а след това работата на парламента ще продължи както досега, смята Панев.

Владислав Панев допълни, че когато Денков и Габриел съставили правителството, те носят и отговорност как да се управляват отделните министерства. ПП-ДБ анализират ситуацията от местните избори в извън работно време и всичко казано остава в кухнята. Демонтажът на феодалния модел започна с местните избори, убеден е Владислав Панев.

Той определи проблемите с машинното гласуване между първия и втория тур на местните избори като доста скандално. Панев смята, че министърът на електронното управление Александър Йоловски и заместник-министърът Михаил Стойнов трябва да бъдат изслушани в ресорната комисия и ако има данни за престъпление, да понесат отговорност и ако трябва, да бъдат освободени.

Кой дърпа конците в МЕУ, пита Демерджиев

Кой дърпа конците в МЕУ, пита Демерджиев

Правителството се държи като опозиция на самото себе си