Станимир ИлчевМисля, че тази протестна акция ще бъде последвана и от други. Това коментира председателят на парламентарната група на НДСВ Станимир Илчев по повод изразената от британското посолство "загриженост" относно назначаването на Бриго Аспарухов в политическия кабинет на премиера.
Той не изключи възможността тези реакции да дойдат от страна и на други НАТО-вски държави. Според него, няма промяна в позицията на САЩ, изразена от посланик Пардю. Илчев разговаря с Джеф Левин, заместник-ръководител на американската мисия у нас, но въпросът не е бил обсъждан на срещата.

Асен Агов от ОДС обаче прогнозира, че случващото се е знак за проблеми при предстоящата ратификация на протоколите за членството ни в НАТО от британския парламент.

Илчев контрира, че подобни опасения не са подплатени с достатъчно аргументи.

Говорителят на БСП Ангел Найденов беше категоричен, че тези тревожни сигнали от страна на международната общност трябва да бъдат сериозно обмислени. Той за пореден път подчерта, че ръководството на БСП по никакъв начин не е повлияло за решението на Симеон Сакскобургготски да назначи Бриго Аспарухов за свой съветник. Със сигурност, ако се реализира това назначение, то няма да повлияе върху отношението на БСП към правителството, каза още той.