Вицепрезидентът Илияна Йотова не е оптимист за съставянето на кабинет. Все пак се надява в понеделник ГЕРБ-СДС да дойдат с пълна папка. Мнението си тя изказа пред журналисти в Одрин, предаде БТА.

"Бих била наистина много доволна, ако получим папка със сериозен Министерски съвет, с отговорни хора - знаещи и грамотни, които ще работят за всички нас и няма да работят за себе си", изтъкна тя,

По думите й уважението, което бе дължимо на Патриарх Неофит, накара тези дни политиците да бъдат по-смирени.

"Нека никога повече да няма кървави писма за министри, чистки, нека да видим какви са реалностите с бюджета", посочи Йотова. Според нея консултациите между политическите партии показаха, че това което се показва публично като бюджетни параметри не е истина.

Както тя отбеляза, това са "може би най-тайните консултации в рамките на един бъдещ кабинет и това не прави чест". Правителството не функционира само за себе си, то трябва да работи за всички нас и трябва да бъде видимо как се конструира и върху какви принципи, категорична бе Йотова.

Тя подчерта, че не се говори за политика, решения, за това какво следва на другия ден. Говори се за постове, за хора, за разпределение, за проценти, за надскачане вътре в сегашния кабинет. Всичко това говори за нестабилност, смята Йотова. Според нея тази нестабилност не е само лош знак за нашите европейски партньори, но и прави всички нас много несигурни.

Преговори за ротацията до последния момент

Преговори за ротацията до последния момент

Владислав Панев не изключва Габриел да се възползва от 7-дневния срок

В Одрин Илияна Йотова откри барелеф на отец Александър Чъкърък в българската църква "Св. Георги". Днес се навършва една година от неговата смърт. Отец Чъкърък беше дългогодишен свещенослужител в българските църкви в Одрин, член на Върховния комитет на Съюза на тракийските дружества в България, радетел за опазване и укрепване на българската вяра и традиции.

"В двете български църкви в Одрин ще продължава да се чува българска реч, българското училище ще продължава да учи и млади, и стари на български език. Така, както искаше отец Чъкърък - в името на България и на православната вяра", подчерта Йотова. Тя заяви, че се очаква да бъде изпратено духовно лице, което да служи на български език.

Снимка 657665

Източник: пресцентър Президентство