Имам живот и след мандата. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров в кулоарите на парламента в отговор на въпрос дали ще става съдия в Конституционния съд (КС).

Не ми се коментират слухове, заяви той. Тръгвам към съдебната палата, а не към КС, подчерта Цацаров и допълни, че мандатът не е смисълът на неговия живот.

Цацаров иска промени в НК за борба с корупцията

Цацаров иска промени в НК за борба с корупцията

В страната има райони, в които липсват съдебни медици

Все някога настъпва краят на мандата, няма вечни хора, продължи обвинител номер едно.

Арестуваха трима, заподозрени за участие в делата на Арабаджиеви

Арестуваха трима, заподозрени за участие в делата на Арабаджиеви

В колата им имало 500 хил. лева

 

Трима задържани по акция "Арабаджиеви" има и днес. В кола са намерени 500 000 лева. Акцията е планирана още вчера, стана ясно от коментара на главния прокурор Сотир Цацаров в кулоарите на парламента. Подробности по тази акция и акцията във "Винпром - Карнобат" главният прокурор отказа да даде. Всички действия са предприети за установяване къде е семейство Арабаджиеви.

Продължава и разследването на катастрофата край Своге. Анализира се съставът на асфалта, като с това ще бъде ангажирана австрийска лаборатория. БАН ще анализира мантинелата.

Много спекулации чул главният прокурор по темата. "Работим по трите основни версии", каза Цацаров.

Той отговори на изявлението на лидера на БСП Корнелия Нинова, която обвини властта, че е убила 17 души. Много е лесно да се раздават присъди в тази зала, подчерта обвинител номер едно. Ние ще си свършим работата, увери Цацаров и коментира, че е грозно да се прави политика от смъртта.