Не сме се отказали от идеята за кабинет с третия мандат. Нови избори ще възпроизведат до голяма степен същата ситуация. До последно ще търсим здрав разум в останалите партии. Това заяви пред БиТиВи депутатът от ИТН Тошко Йорданов.

Той подчерта, че ако президента реши да връчи на ИТН третия мандат, то партията ще предложи експертен кабинет и ще търси широка подкрепа.

По думите му предложението на Бойко Борисов за възприемането на гръцкия модел, който помага на победителя в изборите да си осигури мнозинство, е лошо. Според него Борисов повдига темата, защото вече не може да доминира над останалите.

Йорданов подчерта, че ГЕРБ и ПП-ДБ страдат от една и съща болест. Те си мислят, че са центъра на вселената и могат да диктуват днешния ред, поясни той.

Депутатът от ИТН подчерта, че има два варианта за промяна на изборния модел. По думите му единият е чрез свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията. Вторият е чрез референдум, уточни той.

Припомняме, че по-рано тази седмица номинацията на Росен Желязков за премиер не бе одобрена. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че няма да подкрепи втория и третия мандат, подчертавайки, че отиваме на нови предсрочни избори.

Тошко Йорданов разстила неутрален терен за третия мандат

Тошко Йорданов разстила неутрален терен за третия мандат

Няма верен ход за излизане от кризата, защото средата е шизофренна