С ярки впечатления си тръгвало това правителство. Това заяви от трибуната на НС Пламен Николов от ИТН в заключителна декларация от името на ПГ.

Българските граждани станаха свидетели на подли политически игри, заяви той. Управляващото мнозинство трябваше да демонстрира единство и експертиза, допълни Николов. Вместо това имало фаворизиране на определени коалиционни партньори за сметка на други. Той е притеснен да не би заради горещото политическо лято да ни очаква студена зима.

Николов си пожела в следващия парламент да има повече експерти. Българските граждани щели да изберат най-добрите управници, за да ни преведат през тежките изпитания, които предстоят.

Утре БСП връща мандата
Обновена

Утре БСП връща мандата

Свиленски установи, че ИТН са патерица на ДПС, а Възраждане на ГЕРБ

Припомняме, България отива на предсрочни избори есента. Това стана ясно, след като БСП обяви, че ще върне мандата на президента Румен Радев неизпълнен. Причината е, че Народното събрание отхвърли предложението на БСП за приемане на Законодателна програма за следващите шест месеца.

До разпада на управляващата коалиция се стигна, след като лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви, че изтегля своите министри от управлението.

Между ПП и ИТН избухна и друг скандал, след като шестима депутати, сред които и бившия министър на спорта Радостин Василев напуснаха парламентарната група на ИТН, като отправиха остри критики към лидера Слави Трифонов. Това беше приветствано от премиера Кирил Петков, който заяви, че търси няколко смели народни представители, за да запази управляващата коалиция мнозинство в пленарната зала.

Опозиционните партии ГЕРБ, ДПС и Възраждане се обединиха също изразиха недоволство срещу начина на управление на ПП. Костадин Костадинов даде заявка за нови предсрочни избори, а от народните представители от ГЕРБ внесоха вот на недоверие.