Вече сме във властта, но не съм убедена дали това е най-важното. Това заяви пред БНТ зам.-председателят на 47-ото Народно събрание от "Има такъв народ" Ива Митева.

По нейни думи важното е да се върви напред. В момента обстановката била много по-спокойна и диалогична.

Тя увери, че в четворната коалиция има чуваемост и всеки разбира това, което другият казва. Когато ти трябват гласове, трябва да видиш как ще можеш да балансираш, затова това разделение вече не трябва да се допуска, категорична бе зам.-председателката на парламента.

Митева посочи, че са се научили да водят диалог и вече го постигат успешно.

Според нея е ясно, че скоро няма да има избори. Тя обаче очаква, че този парламент няма да е никак лесен.

Кирил Петков е за диалог, но и държи на лидерството си

Кирил Петков е за диалог, но и държи на лидерството си

Не счита, че в коалицията сега има пробойни

Четворната коалиция не трябва да бъдем спокойни - втората и третата партия не са малки и не трябва да бъдат подценявани като политически играчи.

По думи на Митева Слави Трифонов никога не е бил на преден план и въпреки че е бил лидер на партията, винаги е казвал, че експертите трябва да се на преден план. Като че ли израснахме и си научихме урока, призна тя и допълни, че това се е случило по трудния път.

Според нея парламентът се е обновил прекалено много, твърде много ще има да учи и ще е трудно. Едно е да сте наивен, защото сте млад, друго е, защото нямате опит и знания, подчерта Митева и посочи, че в предишното Народно събрание като че ли е имало по-обиграни политици и повече хора с опит.

ИТН се разбунтува на идеята на Кирил Петков за зеления сертификат

ИТН се разбунтува на идеята на Кирил Петков за зеления сертификат

Правото на труд не можело да се ограничава без реална алтернатива

Тя заяви, че е била един от противниците на мораториума и е на мнение, че са необходими бързи законодателни промени.Според нея обаче решението е било наложително.

Митева посочи, че трябва да се смени председателят на КЕВР и единият от членовете на регулатора поради изтекъл мандат.

Тя припомни и че предстои дебат между депутатите за въвеждането на зеления сертификат в парламента. Зеленият сертификат не може да бъде разделителна линия в коалицията и управлението, отсече Митева.

Относно реформата в КПКОНПИ тя обясни, че се предвижда засилване на контрола и разследващите функции. Митева счита, че са необходими разговори относно съдебната реформа и да бъдат чути и редовите магистрати. Обсъждали се и промени във Висшия съдебен съвет.

Биков предупреди да се внимава с корпоративните фигури в кабинета

Биков предупреди да се внимава с корпоративните фигури в кабинета

Депутатът от ГЕРБ е притеснен, че Радев е на ръба "да преяде с власт"