Когато говорите постоянно и толкова убедено за задкулисие, значи сами сте го виждали. Човек, който изрича неверни думи и с лека ръка се опитва да омърси честта и достойнството на много хора, той трябва дълбоко да се срамува. Такива хора като Татяна Дончева наистина нямат място в българската политика.

Това каза пред БНТ бившият председател на Народното събрание от "Има такъв народ" (ИТН) Ива Митева.

Ива Митева се обиди на „болонка на сценарист“ от Дончева

Ива Митева се обиди на „болонка на сценарист“ от Дончева

Не се знае аз какъв характер ще проява

"Не знам къде Дончева е видяла дългата ръка на ДПС, но аз не съм я виждала. Аз бях два пъти председател на Народното събрание и никой не ми е казвал какво да правя, никой не ми е звънял по телефона да разпорежда", увери Митева.

"На Великден бях видяна със Стоян Денчев (известен стар активист на ДПС, б. р.) в църква и бях привързана към ДПС. Тогава го видях за първи път. В негово интервю чух за първи път "кабинет на промяната". "Има такъв народ" не използва "кабинет на промяната", но го чувам постоянно от другите партии. Кой тогава е привързан с ДПС", попита тя.

Ако зад ИТН стоели задкулисни интереси, то кабинет е щяло да бъде съставен без оглед на обстоятелствата, добави бившият парламентарен шеф.

Дончева нападна Герджиков: Ортодоксален гербаджия!

Дончева нападна Герджиков: Ортодоксален гербаджия!

Готова е да се извини, ако не е права за твърденията си

"Битува мнението, че актуализацията на бюджета е дело на Асен Василев и служебния кабинет. Не, това е постижение на парламента. Особено в сферата на пенсиите парламентът даде по-добри решения от вече предложените. Същото е и в сферата на културата", отчете краткия живот на 46-тото НС Митева.

Припомняме, че по време на работата на 46-ото Народно събрание Татяна Дончева, която беше заместник-председател на парламента, нарече Митева "болонка на сценарист", визирайки сценариста от "Шоуто на Слави" Тошко Йорданов, който беше председател на парламентарната група на ИТН.