Иванка Багдатова-Мизова е освободена от поста заместник- изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие". Това съобщиха от Министерството на земеделието, храните и горите.

Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" гласува освобождаването на Мизова. 

Управителния съвет избра Евдокия Кръстева за заместник-изпълнителен директор на ДФЗ. Тя има две магистратури - по право и по аграрна икономика от Университета за национално и световно стопанство.

В периода февруари 2001 г.- юни 2008 г. е била главен секретар на Изпълнителната агенция по лозата и виното. От октомври 2012 г. до юли 2015 г. е съветник по кохезионната политика в постоянното представителство на България в Брюксел.

От юни 2008 г. до момента работи в Министерски съвет като държавен експерт в дирекция "Централно координационно звено" и началник отдел в дирекция "Мониторинг на средствата от ЕС".

Порожанов поиска оставката на зам.-директора на ДФЗ заради къща за гости

Порожанов поиска оставката на зам.-директора на ДФЗ заради къща за гости

По разпореждане на Борисов

Припомняме, че на 30 април бившият вече земеделски министър Румен Порожанов поиска оставката на зам.-изпълнителния директор на Държавен фонд "Земеделие"(ДФЗ) Иванка Багдатова-Мизова.

Оставката беше поискана вследствие на разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов. 

Причината бе, че телефонът й е обявен в сайт за резервации(www.hoteliinfo.com) на къща за гости "Тара" в село Юндола.

Порожанов хвърли оставка

Порожанов хвърли оставка

Борисов прие оставката му

На 14 май Порожанов хвърли оставка с мотив, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на правителството.

По този повод премиерът Бойко Борисов заяви, че не бърза с оставките, но е категоричен, че след като има нарушител и нарушения - компромис няма да се прави с никого.

Тогава Борисов два пъти повтори, че ясно и точно се е разпоредил, че при нарушения трябва да се отстраняват хората от постовете. Това, което се е случило обаче, е че зам.-шефката на ДФ "Земеделие" Иванка Багдатова-Мизова, чийто телефон е на сайта на къщата за гости, още е на работа и реално не е отстранена. Порожанов бил обяснил, че е така, тъй като не се е събрал съвета, за да се приеме решението. Ако някой иска да си пази някого, да си го пази, посочи Борисов и допълни, че компромис няма да се прави с никого. Нарушителите или там, където има нарушение, да си носят последствията.

Борисов не бързал да иска и приема оставка

Борисов не бързал да иска и приема оставка

Зам-шефката на ДФ Земеделие все още била на работа

Ден по-късно след като Десислава Танева зае поста на Порожанов, тя се закани да смени заместник-председателя на фонд "Земеделие" Иванка Багдатова - Мизова, за която стана ясно, че била още на работа. 

Десислава Танева назначава свободно кадри

Десислава Танева назначава свободно кадри

Да не търсим вратички, а да прилагаме философията на регламентите