Позицията на Макрон да блокира присъединяването на нови членки на съюза е напълно обоснована. Евродепутатът Иво Христов напълно споделя възгледите на френския президент стана ясно от участието му в сутрешния блок на БНТ.

Иво Христов смята, че трябва да се абстрахираме от нашата си българска логорея и да оставим на страна носталгичните отношения на безкрайни подаръци без благодарност с Македония.

Юнкер и Туск виждат "историческа грешка" в отказа на ЕС за Албания и Македония

Юнкер и Туск виждат "историческа грешка" в отказа на ЕС за Албания и Македония

"Ако искаме да бъдем уважавани, трябва да спазваме обещанията си"

Евродепутът от ПЕС разкритикува позицията на българското правителство, което смята, че може да се изчистят отношенията с една историческа комисия и разговори. Той даде за пример твърдата и безкомпромисна позицията на Гърция, които са постигнали много повече. В този смисъл Христов се съгласи с тезата, че Макрон е свършил черната работа на България, защото "при положение, че сме жертвали почти всичко останало, не може историята и езикът да бъдат разменна монета".

Румен Радев иска македонският му колега да не изчаква комисията

Румен Радев иска македонският му колега да не изчаква комисията

Политиците от двете страни имат общата отговорност

Гърците потвърждават мнението за себе си като далновидни, посочи Иво Христов, който смята, че Европейският съюз в това си състояние не е способен да поема и нови членки най-вече заради кризата, в която се намира."Съюзът не функционира и в това си състояние, какво остава при едни нови членки", попита Иво Христов, според когото всички преговарящи ще бъдат поставени в позицията на Турция - на безкрайни преговори.

На въпрос какво би се случило със Западните Балкани при един такъв срив на надеждите за прием и каква би била реакцията на геополитически играчи като Китай и Русия, Иво Христов потвърди, че всички те ще се опитат да влязат като влияние в тези страни - "икономически, политически, не дай си боже и военно", заяви Христов.

Мигрантска вълна събаря европейското домино, предупреждава Иво Христов

Мигрантска вълна събаря европейското домино, предупреждава Иво Христов

Европа е образцово неадекватна по отношение на сирийската криза