Министър-председателят Бойко Борисов заминава за Босна и Херцеговина на първо официално посещение на български премиер в балканската страна.

В Сараево Борисов ще се срещне с председателстващия Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич, както и с председателстващите и заместник-председателстващите на двете камари на парламента.

Предлагаме помощ на Босна и Херцеговина в борбата с престъпността

Предлагаме помощ на Босна и Херцеговина в борбата с престъпността

Външните министри на двете страни обсъдиха свързаността между София и Сараево

Очаква се в хода на посещението на премиера да се подпише споразумение за изменение на Спогодбата между българското правителство и Съвета на министрите на Босна и Херцеговина за международни автомобилни превози на пътници и товари.

Документът цели да насърчи сътрудничеството в областта на автомобилния транспорт между двете страни. Прилагането на документа ще намали ограниченията по маршрутите на българските камиони.

По време на посещението си в Сараево премиерът ще посети и военната база "Бутмир". Там Борисов ще разговаря с командващия въоръжените сили на ЕС в Босна и Херцеговина генерал-майор Антон Валднер и с командира на Щаба на НАТО бригаден генерал Робърт Хюстън. Очаква се премиерът да се срещне и с българския контингент, участващ в мисията EUFOR Althea.

България да е "адвокатът" на Босна и Херцеговина по пътя ѝ към ЕС, иска Младен Иванич
Обновена

България да е "адвокатът" на Босна и Херцеговина по пътя ѝ към ЕС, иска Младен Иванич

На среща с президента Радев

В официалната делегация, придружаваща министър-председателя Бойко Борисов, са вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, както и министрите Ивайло Московски и Емил Караниколов.